Menu Premium

ESA reageert op afwezigheid Sony PlayStation op E3 2020

Lars Leeftink 15/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Entertainment Software Association (ESA), de organisatie die jaarlijks de E3 organiseert, heeft gereageerd op het nieuws omtrent PlayStation en de E3 van 2020. Net zoals vorig jaar is Sony ook dit jaar in juni niet aanwezig tijdens de E3. De gamebeurs zal het dus voor het tweede jaar op rij moeten doen zonder PlayStation.

Het statement van ESA

Want zo’n statement kan natuurlijk niet achterblijven na de opmerkingen van Sony PlayStation. Het statement luidt als volgt: “E3 is a signature event celebrating the video game industry and showcasing the people, brands and innovations redefining entertainment loved by billions of people around the world. E3 2020 will be an exciting, high-energy show featuring new experiences, partners, exhibitor spaces, activations, and programming that will entertain new and veteran attendees alike. Exhibitor interest in our new activations is gaining the attention of brands that view E3 as a key opportunity to connect with video game fans worldwide.”

Wederom geen Sony

Maar wel Xbox. Phil Spencer kon vlak na de officiƫle aankondiging van PlayStation namelijk al meteen melden dat Xbox bezig is met de voorbereidingen op de E3 en dat ze dus aanwezig zullen zijn. Vorig jaar was er al heel veel van de persconferentie gelekt (niet alleen die van Xbox) en was PlayStation de uitblinker door niet op of rondom de beurs aanwezig te zijn.

Xbox heeft, net zoals PlayStation, nog veel om te openbaren en zal de E3 als het ideale moment zien om dit te doen. PlayStation ziet dat dus anders en zegt dat de organisatie anders denkt over de invulling van de beurs dan PlayStation. Met als gevolg dat PlayStation tijdens de gamebeurs op die manier niet de dingen kan doen die het wil doen. Vandaar dat ze hun eigen plan trekken en op eigen tempo informatie naar buiten zullen brengen. De E3 van 2020 zal plaatsvinden tussen 9 juni en 11 juni 2020 in Los Angeles.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch