Menu Premium

Er was eens een Street Fighter 5 Story Mode

Mark Hoogland 09/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een verhaallijn in een fighting game is een beetje als voorspel; leuk om erbij te doen, maar niet noodzakelijk. Geen woorden, maar klappen, zullen we maar zeggen. Hoe dan ook, Capcom heeft vandaag heel wat uit de doeken gedaan over het verhaal van Street Fighter 5, dat eind deze maand via een gratis update tot ons komt.

De Story Mode van Street Fighter 5 speelt zich in vijf hoofdstukken af tussen het derde en vierde deel van de franchise. De titel van het gebeuren luidt A Shadow Falls, en volgens Capcom gaat het verhaal als volgt: “A Shadow Falls verbeeldt de ultieme strijd tussen de kwaadaardige Shadaloo-organisatie en de heroïsche World Warriors die tegen ze ten strijde trekken.”

“Shadaloo zet zeven “Black Moons” in, die M. Bison onvoorstelbare macht geven en de wereld in totale duisternis hullen. Wanneer ze deze manen op mysterieuze wijze in de hemel zien verschijnen, gaan Ryu, Ken en Chun-Li op een epische tocht rond de wereld om fragmentstukken te vinden die de sleutel zijn tot het stoppen van de Black Moons voor het te laat is. Onderweg ontmoeten ze de rest van de World Warriors, waarvan elke zijn of haar eigen agenda en motivaties in gedachten heeft. Het slotgevecht tussen goed en kwaad begint nu… wie staat er op?”

In de Story Mode van Street Fighter 5 zul je met alle DLC-characters kunnen spelen; naast de reeds beschikbare Alex en Guile zijn dat Ibuki, Balrog, Urien and Juri – die laatste vier komen later dit jaar uit voor de competitive modes. Verder verdien je met het voltooien van de Story Mode, die drie à vier uur duurt, fighting money en speel je een hogere moeilijkheidsgraad vrij.

O, en weet je nog wat Zenny money is? Die in-game currency die je met echt geld stuff laat kopen? Die shit is van de baan; als je geld wilt uitgeven om in de game iets te kopen, ga je dit via Steam of de PlayStation Store doen.

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch