Menu Premium

Er komt niet elk jaar een nieuwe Battlefield-game volgens EA

Karim Shehata 20/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Van een paar series zijn we inmiddels gewend dat we ieder jaar met een nieuw deel aan de slag kunnen. Zo komen er sowieso ieder jaar nieuwe sportgames uit, zoals bijvoorbeeld met de FIFA-franchise het geval is. Dit geldt overigens niet alleen voor sportgames, want Activision bewijst voorlopig nog altijd dat het ook werkt met andere type games, zoals de Call of Duty-serie. De grote concurrent van deze serie, Battlefield, verschijnt echter niet ieder jaar in een nieuw jasje in de winkels. Om de concurrentiestrijd met de serie van Activision niet uit het oog te verliezen, probeerde EA de afgelopen jaren tussendoor nog met een Medal of Honor-game te komen, maar dat was tevergeefs. Nu dat dus is mislukt, betekent dat niet dat we nu wél ieder jaar een nieuwe Battlefield voorgeschoteld krijgen, want er komt niet elk jaar een nieuwe Battlefield-game volgens EA.

Dit communiceert het bedrijf door middel van Blake Jorgensen. Deze man is verantwoordelijk voor het hele financiële gedeelte bij Electronic Arts, waardoor de uitspraak zeer betrouwbaar te noemen is. “Het duurt ongeveer twee jaar om een Battlefield-game te ontwikkelen”, begint Jorgensen. “We moeten erg op onze hoede zijn om deze franchise niet de nek om te draaien, want het moet iedere keer fris en nieuw aanvoelen. Terwijl je wel de basis van de franchise behoudt. “Daarnaast verkoopt de game twee jaar lang erg goed, onder andere door middel van Battlefield Premium. Daarom moeten we zorgvuldig te werk gaan met deze franchise en ‘m niet langzaam dood laten bloeden”, aldus Blake Jorgensen.

De man heeft hier natuurlijk een goed punt. De Call of Duty-serie wordt ontwikkeld door twee studios, ofwel Treyarch en Infinity Ward. Wanneer DICE echter de Battlefield-franchise deels uit handen moet geven, vindt EA dat de kwaliteit van de serie niet meer goed gewaarborgd kan worden tegenover de enthousiaste gamer. Daarnaast is Battlefield Premium een plan voor twee jaar, waarbij de van te voren aangekondigde DLC in het eerder genoemde tijdsbestek moet komen te verschijnen.

We kunnen ons echter wel afvragen wat de najaarsklapper van EA dan moet worden voor 2014, vooral wanneer Battlefield 4 dit jaar erg goed verkoopt. De uitgever geeft daarop aan dat we volgend jaar kunnen genieten van een nieuwe UFC en Dragon Age, terwijl Titanfall ook niet meer heel erg lang op zich laat wachten. Totdat dat zover is, moet Battlefield 4 nog verschijnen voor de next-gen consoles. Dit staat te gebeuren op 29 november aanstaande, want dan verschijnt Battlefield 4 met PlayStation 4 zelf in de winkels. Op de Xbox One-versie zal nog even gewacht moeten worden tot de lente van 2014, want dat is het jaar waarin Microsoft’s next-gen console in Nederland moet gaan verschijnen.

Er komt niet elk jaar een nieuwe Battlefield-game volgens EA

Er komt niet elk jaar een nieuwe Battlefield-game volgens EA

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch