Menu Premium

Er komt helemaal geen E3 in 2022, fameuze gamebeurs lijkt klaar

Jan Johan Beldrok 01/04/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Helaas pindakaas, maar er komt dit jaar geen E3. Niet offline, maar ook niet online. Met de definitieve streep door de editie van 2022 is het nu de tweede keer in meer dan 25 jaar dat er geen E3 zal zijn. Het andere E3-loze jaar was in 2020, toen het evenement zowel off- als online werd geannuleerd vanwege het begin van de Covid-19-pandemie. Ondanks het feit dat organisator Entertainment Software Association meldt dat ze in 2023 willen terugkomen, zegt iets ons dat het klaar is met het event. Hoe spijtig dan ook.

Helemaal geen E3 in 2022, ook niet offline

Het jaarlijkse evenement begon in 1995 en wordt door elke weldenkende gamer beschouwd als het belangrijkste evenement in de game-industrie. De laatste twee jaar was er enkel een online editie van de E3. Reden was de pandemie. Dit jaar is er dus ook geen online E3. Het event is volledig geannuleerd. En een rondgang langs publishers leert dat de oorzaak simpel is. Er is weinig animo meer om op grote evenementen te gaan staan. Online presentaties en beta’s zorgen er voor dat gamers nu ook thuis perfect bediend kunnen worden. De ESA zelf denkt desondanks dat ze het event volgend jaar weer op de kalender kunnen zetten. “De E3 keert in 2023 terug met een geheel nieuw leven ingeblazen showcase die de nieuwe videogames en opwindende industriële innovaties viert”. Los Angeles zou opnieuw de plek worden van het event.

Is dit het einde van een legende?

Gaat er dan helemaal niks meer gebeuren in juni? Ja zeker wel, Geoff Keighley is meteen in het gat gesprongen met het Summer Game Fest. Na het nieuws over de complete annulering van E3 2022, tweette hij eerst een sneaky knipoog-emoji, om kort daarna officieel de terugkeer van het Summer Game Fest in juni wereldkundig te maken. Verwacht wordt dat in ieder geval Xbox ook een eigen event in die periode gaat opzetten. En Gamekings? Wij zijn natuurlijk ook met iets bezig. We laten ons het jaarlijkse feestje niet vergallen…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch