Menu Premium

Er komen meer vrouwen werken in de game-industrie volgens Lionhead

Gamekings Redactie 02/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De game-industrie is een echte mannenwereld. Games ontwikkelen is voor mannen, gamen is ook voor mannen en vrouwen kunnen beter hun nagels gaan lakken. Grapje, natuurlijk meen ik daar niets van, want dat is natuurlijk al sinds jaar en dag grote onzin. Ondertussen speelt bijna iedereen games, onafhankelijk van het geslacht of leeftijd. Ook op zakelijk vlak worden games steeds toegankelijker en er komen meer vrouwen werken in de game-industrie volgens Lionhead’s Gary Carr. Volgens hem is dat alleen maar goed nieuws.

Het clichébeeld dat games worden ontwikkeld door nerds op zolderkamers klopt al heel lang niet meer. Gamen wordt steeds meer mainstream en studio’s bestaan niet alleen maar uit technische hobbyisten die hun eigen fantasie in een game verwerken. Volgens de baas van Lionhead, Gary Carr, duurt het relatief niet lang meer en de balans tussen mannelijke- en vrouwelijke medewerkers in de game-industrie is gelijk verdeeld. Als we hem moeten geloven, duurt het namelijk niet langer dan tien jaar voordat de halve game-industrie uit vrouwen bestaat. Dat gaat wel tegen recente onderzoeken in, want volgens een peiling die niet al te lang terug gedaan is, zijn maar 4% van de mensen die werkzaam zijn bij gamebedrijven van het vrouwelijke geslacht. Er moeten in de aankomende tijd dus flink veel vrouwen aangenomen worden om die balans te behalen waar Gary Carr het over heeft. Volgens hem is het vooral goed voor het creatieve aspect van het ontwikkelen van games en helpt het als een team niet alleen maar uit mannen bestaat. “Ik wil niet dat mannen games maken voor alleen maar mannen. Ik wil dat mannen en vrouwen games maken voor mannen en vrouwen. Je moet dat ook op de werkvloer zien en het is op het moment al aan het gebeuren”, aldus Carr.

Op het moment is zijn studio zelf bezig met Fable Legends voor de Xbox One en de Fable Anniversary-editie van het eerste deel voor de Xbox 360. Het benieuwt mij of Gary Carr gelijk gaat krijgen. Zo ja, is het over tien jaar tijd voor een nieuwsbericht.

Er komen meer vrouwen werken in de game-industrie volgens Lionhead

Er komen meer vrouwen werken in de game-industrie volgens Lionhead

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch