Menu Premium

Er komen geen microtransactions in Escape From Tarkov

Lars Leeftink 07/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Is dat even een opluchting voor de fans. Escape From Tarkov komt steeds dichterbij release en er lijken geen microtransactions in de game te komen. Volgens Nikita Buyanov, de project-leider, wordt Escape From Tarkov een “traditional, full purchase game”.

Een traditional, full purchase game

Als we dat even vertalen: gewoon een game die je dus voor de volle prijs koopt en waarbij je verder geen in game aankopen hoeft te doen. Geen microtransactions dus. De game wordt dus ook niet free-to-play, zoals we bij veel andere games het laatste jaar wel zien. Je dokt voor de game en krijgt dan ook de beschikking over alle content. Voor veel mensen waarschijnlijk een verademing. Voorlopig staat de pre-order prijs op $44.99 (op de officiële site van de game). Hierbij hebben we het dan over de standaard editie. En dit is momenteel de enige plek waar de game ook daadwerkelijk gekocht kan worden. Hoe dan ook: geen pay to win dus.

Escape From Tarkov

De closed beta van de game is momenteel onderweg en dus lijkt de laatste stap voor een volledige release bijna gezet te zijn. We hebben Pre-Alpha, Alpha en Beta nu gehad. De belangrijkste stappen in het ontwikkelingsproces dus. Nu is het aan de developers om te bepalen wat ze met de feedback gaan doen en wanneer de game daadwerkelijk uit zal gaan komen. Want dit proces is namelijk al een tijdje gaande.

De populariteit van de game is echter toegenomen omdat een paar bekende streamers op Twitch de game ineens begonnen te spelen. En dan volgt natuurlijk het publiek van deze streamers vanzelf. De game mag omschreven worden (zoals dat op de site dan ook daadwerkelijk gedaan wordt) als een hardcore, realistische online first-person action RPG/simulator, waarbij ook MMO-onderdelen komen kijken. Dat is een behoorlijk brede omschrijving, en dan zit er ook nog eens een verhaal in. Een gewaagd project dus.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch