Menu Premium

Er is meer bekend geworden over de side missions in Mass Effect: Andromeda

Froukje Planken 24/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een enorm heelal zal er te verkennen zijn in de nieuwe Mass Effect: Andromeda, die begin 2017 uitkomt. Inmiddels weten we ook dat er genoeg te doen zal zijn in dit heelal, want er zijn meer details naar buiten gekomen over de side missions in Mass Effect: Andromeda!

In deze actie RPG in de ruimte van ontwikkelaar Bioware zullen de planeten en de grote steden minder lineair zijn en daarom is er meer vrijheid om op verkenning te gaan. Volgens de ontwikkelaar zorgt dit voor nieuwe manieren om side missions uit te voeren. Er zullen 6 soorten side missions in de game zitten, waarvan sommige bekend zijn uit de vorige Mass Effect games. De volgende activiteiten zullen naast de hoofdverhaallijn te spelen zijn:

  • Loyalty Missions
  • Op verkenning met de Nomad
  • Drop Zones
  • Vijandelijke basissen veroveren
  • Grootse optionele gevechten
  • Scanning

Om te beginnen komen de Loyalty Missions terug: deze missies focussen zich volledig op de band die je opbouwt met de rest van je crew. Ze zijn niet nodig om voortgang te maken in het verhaal, maar zorgen wel voor meer achtergrond bij de karakters om je heen. Andere missies focussen zich meer op het rijden met de Nomad. De Nomad, de buggy waarmee je over planeten crosst, is verbeterd voor dit soort side missions en kan meer onherbergzaam gebied bereiken. Met het ontdekken van Drop Zones onthul je steeds meer van je omgeving en (fast travel) punten op de map. Je kunt ook vijandelijke schuilplaatsen of basissen tegenkomen, die je vervolgens kunt uitkammen. Dit zal je enige moeite kosten, maar levert wel de nodige loot op.

Er kunnen verder epische gevechten plaatsvinden op planeten, die ook optioneel zijn maar waar grote beloningen mee te verdienen zijn. Planeten hebben zelfs hun eigen super-bosses, reusachtige vijanden die je niet zomaar omver krijgt. Scanning is ook een manier waarmee je je tijd kan spenderen in Mass Effect: Andromeda. Het scannen van grondstoffen of technologieën zorgt ervoor dat je eigen technologieën sneller verbeteren waarmee je weer betere wapens en uitrusting kunt maken.

Begin 2017 wacht er een heel nieuw sterrenstelsel om door jou verkend te worden! Wat vind jij van de side missions in Mass Effect: Andromeda? Laat het weten in de comments!

Bron: GameInformer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch