Menu Premium

Er is iets raars aan de hand met Lego City Undercover op de Switch

Karim Shehata 28/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op 7 april verschijnt Lego City Undercover voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. De voormalig Wii U-exclusive komt hiermee dus naar de gebruikelijke platformen in 2017, maar met één van de versies is iets raars aan de hand.

Het gaat hier om de Nintendo Switch-versie. Deze versie blijkt een internetconnectie nodig te hebben, alhoewel nog niet duidelijk is of dat altijd moet. Een logische verklaring hiervoor is, is dat de cartridge en de eShop-versie van de game maar 7,1 GB groot is. Vervolgens komt de rest van de game binnen in de vorm van een patch met een dikke 13 GB.

Alhoewel dit een logische verklaring is voor het moeten hebben van een internetconnectie, is het natuurlijk merkwaardig dat meer dan de helft van de game niet op de cartridge staat. Na onderzoek van Eurogamer blijkt dat, hoe groter de cartridge, hoe hoger de productiekosten voor de ontwikkelaar. Gezien Warner Bros. niet meer geld wil vragen voor de Switch-versie dan voor de PS4- en Xbox One-versies, is er dus voor gekozen om de hele boel dan maar binnen te laten stromen met een patch.

Dit levert dan natuurlijk wel weer problemen op voor Switch-bezitters zonder SD-kaart. Duidelijk is in ieder geval dat de laatste woorden nog niet gesproken zijn over de cartridges en het gebrek aan opslagruimte op de Nintendo Switch.

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch