Menu Premium

Unreal Engine 4 gaat tien jaar mee

Gamekings Redactie 04/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic pakt uit met nieuwe info over de nieuwe Unreal Engine 4, die vanaf de release van de komende next-gen nog tien jaar stevig genoeg moet zijn om mee te spelen in de industrie.

De nieuwe informatie over de engine staat in de laatste Game Informer, waarin Epic onder andere laat weten dat bij het ontwikkelen van UE4 is overlegd met hardware ontwikkelaars zoals Intel, AMD, Nvidia en qualcomm. Een interessante nieuwe toevoeging aan de engine is een Lens Flare techniek die dynamisch wordt toegepast. Ook kan de UE4 een miljoen particles produceren zonder de game perfomance te verminderen. Kom maar op met die vette explosies!

Volgens Epic is er gelukkig niet alleen naar de ontwikkeling van next-gen graphics gekeken, want een goede engine biedt meer dan alleen mooie plaatjes. De eerste software kits van UE4 zullen al snel worden uitgebracht en dat is natuurlijk goed nieuws. Hopelijk zal deze strakke nieuwe Unreal Engine een hoos van ontzettend vette games voortbrengen. Epic zegt met de nieuwe engine ‘Game designers de macht te willen geven om zelf het productie proces van hun games zoveel mogelijk in de hand te hebben’.

Hopelijk krijgen we snel meer te zien van wat die nieuwe UE4 allemaal voor mooie trucjes kan.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch