Menu Premium

Epic Games koopt fotogrammetrie-bedrijf Quixel

Reilly 12/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag heeft Quixel het nieuws naar buiten gebracht dat het nu onderdeel is van Epic Games. Quixel is een bedrijf die tools maakt waarmee ontwikkelaars fotorealistische graphics in games en films kunnen realiseren. Het is vooralsnog niet bekend wat voor bedrag er met de overname gemoeid is. De overname is vooral relevant voor Unreal Engine 4, de engine die Epic Games ontwikkelt en die andere bedrijven en individuen kunnen licentiëren. Voorheen nam Epic Games ook al Rocket League-ontwikkelaar Psyonix over.

Megascans

Quixel is vooral bekend met haar Megascans product. Megascans is een bibliotheek met meer dan 10.000 fotogrammetrie-assets. Het bedrijf reist de wereld rond om 3D foto’s te maken van echte objecten en zet die foto’s vervolgens om in textures en objecten die ontwikkelaars kunnen gebruiken. Hierdoor kunnen levensechte graphics gerealiseerd worden.

Screenshot van de Megascans library

Onder andere Destiny 2, Red Dead Redemption 2 en Metro Exodus zijn deels gemaakt met Megascans. Ook films als Black Panther en The Lion King hebben Megascans gebruikt.

Onlangs heeft Quixel nog een filmpje online gezet waarin ze de kracht van Megascans in combinatie met Unreal Engine 4 showcasen.

Gratis voor Unreal Engine 4

Dankzij de overname is de volledige Megascans library nu gratis te gebruiken voor gebruikers van Unreal Engine 4. Voor andere engines moeten gebruikers nog steeds een betaalde subscription hebben, echter zijn de prijzen wel gedaald als gevolg van de overname. Wie nu een andere engine dan Unreal Engine 4 gebruikt betaalt $19/maand voor een persoonlijke licentie, $199/maand voor een indie licentie en $999/maand voor een Pro licentie. Naast Megascans biedt Quixel ook nog de producten Bridge en Mixer aan. Bridge is software om de Megascans makkelijk offline te browsen en de scans makkelijk te exporteren naar game engines. Mixer is software waarmee textures gemaakt kunnen worden. Als gevolg van de overname zijn Bridge en Mixer nu gratis te gebruiken voor iedereen, ongeacht welke game engine gebruikt wordt.

Overigens is Unreal Engine 4 ook al sinds jaren gratis te gebruiken. Epic vraagt alleen 5% van de omzet als je meer dan $3,000 omzet behaalt in een kwartaal.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch