Menu Premium

Epic eist 85.000 dollar schadevergoeding voor lekken screenshot Fornite

Jan Johan Beldrok 13/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic Games (Fornite) heeft opnieuw juridische stappen ondernomen tegen een man die een onderdeel van Fortnite Hoofdstuk 2 onthulde voordat de content van de game officieel was aangekondigd. Hadden ze eerder al aangekondigd om een ex play-tester aan te pakken die grote delen van game had gelekt (map én gameplay), dit keer was een andere play-tester de sjaak. Hij had een screenshot van de game gelekt. En nu komt het leuke. Waar we bij de eerste boef niet weten hoeveel geld Epic eist, weten we dat bij kwajongen 2 wel. Het worden 85.000 harde dollars.

Johnston is goed de lul dankzij één enkel screenshot

Volgens de Canadese pers heeft Epic vorige maand bij het Superior Court in Quebec een claim heeft ingediend tegen ene meneer Lucas Johnston. HIj werkte als play-tester in het Montreal-filiaal van Keywords Studios, een bedrijf wat Epic hielp bij het perfectioneren van Fornite. Volgens de gerechtelijke documenten heeft Johnston een screenshot van de nieuwe inhoud van het spel gemaakt tijdens het testen op 30 augustus. Op 12 september verscheen deze afbeelding op een officieel gebruikersforum voor Fortnite Competitions. En dat was ruim een ??maand voorafgaand aan de lancering van Fortnite Chapter 2 (15 oktober).

Beveiligingscamera betrapte ‘Fortnite lekker’ op heterdaad

Nu vraag je jezelf natuurlijk af hoe Epic weet dat Johnston exact op 30 augustus het screenshot maakte. Het antwoord is simpel. De (straks) arme man werd door beveiligingscamera’s op heterdaad gesnapt toen hij het screenshot maakte. De dag na het lek, 13 december, werd Johnston ontslagen. Volgens de rechtbank heeft Johnston toegegeven dat hij het screenshot heeft gemaakt (ontkennen had weinig zin), maar zegt hij niet te weten hoe deze op het forum is terecht gekomen. En dat is meestal niet zo’n sterk verweer. Wij zijn verder bang dat hij mogelijk ook niet weet hoe hij straks zonder baan de 85 K moet gaan ophoesten. Als hij veroordeeld wordt natuurlijk…

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch