Menu Premium

Elite: Dangerous krijgt Oculus Rift-ondersteuning

Gamekings Redactie 10/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag is er nog meer nieuws over de VR-bril van Oculus VR. Elite: Dangerous krijgt Oculus Rift-ondersteuning. Dat heeft de ontwikkelaar van de game, Frontier Developments, ons laten weten. De via Kickstarter gefinancierde space-simulator komt rond maart 2014 uit voor de PC en Mac OS X.

Eerst iets meer over de game zelf; Elite: Dangerous is een space trading en combat-simulator, en het vierde deel van de Elite-serie. Deze vond zijn oorsprong in 1984, toen nog voor de BBC Micro- en Acorn Electron-computers. Latere delen werden ook gereleased voor de Commodore 64, Amiga, Atari, PC en Nintendo Entertainment System (NES). Omdat Frontier Developments geen geld kon lospeuteren bij een uitgever, hebben ze via Kickstarter geld bijeen gesprokkeld om deel vier te maken. Je kunt Elite het beste vergelijken met de Wing Commander-games. Veel exploratie, unieke space battles, veel resources verzamelen en traden. De ruimte blijft natuurlijk een zeer speciale, indrukwekkende en onbekende wereld om te ontdekken.

Maar meer over de game zelf op een later moment, het draait in dit geval om de Oculus Rift. Elite: Dangerous kan gespeeld worden met deze virtual reality-bril op je hoofd en daar is David Braben, CEO van Frontier Developments, zeer blij mee. “We hebben met de Oculus Rift dev kits gespeeld en zijn zeer enthousiast over het potentieel. Lekker rondkijken in je cockpit of geheel opgezogen worden door een space battle. We zijn zeer tevreden met de huidige ontwikkeling”, aldus Braben.

Ik ben zelf zeer benieuwd naar de game én naar de Oculus Rift. De VR-bril biedt een geheel nieuwe manier van spelen en misschien dat dit wel het stukje echte next-gen wordt. al die betere graphics en AI zijn leuk, maar stiekem willen we toch ook een geheel nieuwe manier van het ervaren en spelen van games. Ik in ieder geval wel!

Elite: Dangerous krijgt Oculus Rift-ondersteuning

Elite: Dangerous krijgt Oculus Rift-ondersteuning

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch