Menu Premium

Elite Dangerous komt mogelijk naar de PlayStation 4 en Xbox One

Karim Shehata 14/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit jaar verschijnt het vierde deel van de Elite-serie, in de vorm van Elite Dangerous. De eerste game binnen deze franchise verscheen al in 1984 voor meer platformen dan je je kunt bedenken, maar voor dit vierde deel kon geen uitgever gevonden worden. Hierdoor heeft ontwikkelaar Frontier Developments ervoor gekozen om in 2012 een Kickstarter-campagne te starten, welke succesvol werd afgesloten. Nu moet de game dit jaar nog verschijnen voor de PC, maar het is niet ondenkbaar dat een release op andere platformen snel gaat volgen: Elite Dangerous komt mogelijk naar de PlayStation 4 en Xbox One.

Dit zegt David Braben, chief bij Frontier Developments, in een interview met Eurogamer. “Het zou natuurlijk dom zijn om de game niet naar de consoles te brengen”, aldus Braben. Met deze uitspraak wil Braben echter nog niet officieel een console versie van de game aankondigen. “Ik moet wel uitkijken. Ik wil namelijk nog niets officieel aankondigen, omdat ik dan misschien later wel beloftes moet breken. Het zou echter wel dom zijn om andere platformen niet te gaan ondersteunen in de toekomst”, aldus een nog iets wat voorzichtige David Braben.

De man gaat verder in het interview echter verder met signalen afgeven wat betreft een console versie van Elite Dangerous. “We hebben first-party games gemaakt voor Sony. We hebben first-party games gemaakt voor Microsoft. Het zou dus dom zijn om in het geval van Elite Dangerous niet te denken aan een console versie.” Het maken van een console versie hoeft daarnaast niet zo moeilijk te zijn, want Elite Dangerous draait op de Frontier-engine. Zoo Tycoon voor de Xbox One draait ook op die engine.

Wanneer de game naar de consoles komt, gaat de PlayStation 4 versie van Elite Dangerous hoogstwaarschijnlijk ook Project Morpheus ondersteunen. David Braben haalde het apparaat zelf aan in het interview, met de gedachte in het achterhoofd dat Elite Dangerous op de PC ondersteuning biedt voor de Oculus Rift. De toekomst moet echter gaan uitwijzen of Elite Dangerous op de PlayStation 4 ondersteuning gaat bieden voor Project Morpheus en of de game überhaupt het levenslicht gaat zien op de consoles.

Elite Dangerous komt mogelijk naar de PlayStation 4 en Xbox One

Elite Dangerous komt mogelijk naar de PlayStation 4 en Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch