Menu Premium

Elder Scrolls Online ontwikkelaar Zenimax getroffen door ontslagen

Gamekings Redactie 03/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds jaar en dag is het World of Warcraft die de dienst uitmaakt op de MMO-markt. Hier en daar zijn er wat titels voorbij gekomen die een stukje van de markt hebben weten weg te kapen, denk aan Guild Wars en Runescape, maar uiteindelijk is het Blizzard die met haar game nog steeds zegeviert. Zelfs als er een RPG-koning als Bioware achter het roer staat, lukt het niet op gelijk niveau te komen met WoW de oude reus.

Of ook het door Bethesda uitgegeven The Elder Scrolls Online met tegenvallende resultaten kampt, is niet duidelijk. Een stap naar een free-to-play model zoals Bioware dat met haar MMO heeft gedaan, is nog niet gezet. “Zoals de norm bij games van deze schaal, gaat er een gigantisch team achter de productie schuil. Nu, zo’n zes maanden na lancering, is het nodig het team aan te passen aan de eisen van dit moment.” Aldus, Pete Hines, de PR-manager van Bethesda.

Hines vertelt ook dat er nog steeds een groot team aan het werk is om de game in de nabije toekomst van nieuwe content te voorzien en ook de overstap naar de consoles soepel te laten verlopen. Het blijft echter erg spijtig voor de ontslagen werknemers dat zij hier geen onderdeel meer van zullen uitmaken.

Elder Scrolls Online ontwikkelaar Zenimax getroffen door ontslagen

Elder Scrolls Online ontwikkelaar Zenimax getroffen door ontslagen

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch