Menu Premium

Einde verhaal voor 38 Studios en Big Huge Games

Gamekings Redactie 25/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Big Huge Games gaat onderuit en het lijkt er op dat het 38 Studios meteen meeneemt in de ondergang. Er circuleren dus verschillende geruchten rond dat de makers van Kingdoms of Amalur het hoofd niet boven water kunnen houden.

Het nieuws begon met de wilde verhalen dat 38 Studios, Big Huge Games had stopgezet. Nou was het al bekend geworden deze maand dat 38 Studios miljoenen aan schuld had en dat de makers van de wereld van Kingdoms of Amalur dit niet zomaar konden ophoesten. Big Huge Games was twee jaar geleden op sterven na dood, tot 38 Studios redding bracht, maar het lijkt er op dat dit alleen uitstel van executie is geweest.

Naast Kingdoms of Amalur was de ontwikkelaar ook verantwoordelijk voor de Rise of Nations games en de Xbox Live versie van Kolonisten van Catan. Ook deze games hebben geen redding geboden, want de laatste berichten gaan over medewerkers die al een maand geen loon hebben gehad en een ontslagbrief hebben ontvangen.

In de brief staat het volgende: “The Company is experiencing an economic downturn. To avoid further losses and possibility of retrenchment, the Company has decided that a companywide lay off is absolutely necessary. These layoffs are non-voluntary and non-disciplinary. This is your official notice of lay off, effective today.” Kort samengevat gaat het financieel niet goed en iedereen moet opzouten. Duidelijk aangegeven is dat de ontslagen onvrijwillig zijn en geen disciplinaire redenen hebben.

Overigens was de wereld van Kingdoms of Amalur niet op zichzelf staand, en waren er verschillende andere games in de planning in hetzelfde universum. Of deze ooit nog het daglicht gaan zien is dus nog maar de vraag. Voorlopig niet in ieder geval.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch