Menu Premium

“Eidos heeft geen nieuwe IP nodig”

Gamekings Redactie 11/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eidos’ General Manager Stéphane D’Astous heeft gezegd dat hij denkt dat de uitgever geen nieuwe IP’s nodig heeft. Dat speelde namelijk twee tot drie jaar terug heel erg volgens hem.

Stéphane ziet dat games nu veel uitgebreider en genoeg opgefrist worden, waardoor gamers het gevoel hebben dat ze een verse en andere game spelen. “Games worden steeds uitgebreider en zijn niet langer gebaseerd op een of twee mechanics. Ik denk dat het daardoor niet meer nodig is om nieuwe IP’s te hebben”, legde D’Astous uit.

“Innovatie en ideeën zijn belangrijk, maar als je het voor elkaar krijgt om een bestaande IP te voorzien van nieuwe belevingen, dan denk ik dat mensen deze zullen kopen omdat ze de franchise herkennen die ze al eerder gespeeld hebben.”

Eidos Montreal heeft genoeg ervaring met het vernieuwen van een bestaande IP. Ze zijn namelijk verantwoordelijk het maken van Deus Ex: Human Revolution, voordat ze verder zijn gegaan met een nieuwe Thief game.

“Een grote relaunch van een titel als Deus Ex en Thief zien we bijna als een nieuwe IP. Er gaat zeker evenveel moeite in zitten”, zegt de General Manager. “Daarom komen wij met wat cult classics. Het mag dan niet gezien worden als een nieuwe IP, maar het voegt zeker iets toe”.

We hebben gezien wat Eidos kan doen met klassieke franchises zoals Deus Ex. En om te zien of ze dit nog een keer kunnen herhalen met Thief, moeten we nog even wachten tot ergens later dit jaar.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch