Menu Premium

Eerste negen maanden fiscaal 2016 zeer succesvol voor Square Enix

Duncan Israel 04/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Square Enix lijkt er bovenop te komen na een aantal moeilijke jaren, waarin het alleen maar verlies leed. In de eerste negen maanden van fiscaal 2016 (fiscaal 2016 loopt van van 1 april 2015 tot en met 31 maart 2016) gaat het de Japanse uitgever namelijk voor de wind. Dit hebben ze, naar eigen zeggen, voornamelijk te danken aan de verkoopcijfers van Rise of the Tomb Raider en Just Cause 3. Die games gaan als warme broodjes over de toonbank.

Daarnaast blijkt uit het fiscale rapport van de afgelopen negen maanden van Square Enix  dat de verkoop van alle games is gestegen met 28,5%. Hierdoor is de winst van het bedrijf aanzienlijk gestegen met ruim 24%. Hier vallen alle digitaal en fysieke verkochte games onder en dus ook de mobiele games van het bedrijf.

Dit fiscale jaar is nog niet voorbij en er zijn nog een aantal titels die op het punt van uitkomen staan. De eerste episode van Hitman wordt 11 maart verwacht en de verkoop van de PC-versie van Rise of the Tomb Raider, die 28 januari is uitgekomen, staat ook nog niet tussen de cijfers, aangezien dit rapport is opgemaakt tot de maand december.

Later dit jaar heeft Square Enix natuurlijk nog meer top titels op de plank liggen, zoals de remake van Final Fantasy VII, Deus Ex: Mankind Divided, Kingdom Hearts en Final Fantasy XV. Hiermee ziet het komende fiscale jaar er dus ook goed uit voor de Japanse uitgever.

Eerste negen maanden fiscaal 2016 zeer succesvol voor Square Enix

Eerste negen maanden fiscaal 2016 zeer succesvol voor Square Enix

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch