Menu Premium

Eerste grote patch XCOM 2 nu beschikbaar

Mark Hoogland 10/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de release van de strategy game XCOM 2, nu iets meer dan een maand geleden, bleek menig PC-gamer moeite te hebben om de game soepel te laten draaien. Developer Firaxis heeft zich de afgelopen weken over deze klachten gebogen, wat vandaag resulteert in de eerste grote patch voor de game.

“Het XCOM-team heeft hard gewerkt om de problemen rondom performance, balans en stabiliteit te verbeteren,” aldus een officiële blogpost. “We bedanken iedereen die de tijd heeft genomen om feedback te geven en reports in te sturen. We blijven de XCOM 2-ervaring de komende maanden verbeteren middels aanvullende updates en patches.”

Onderaan diezelfde blogpost staat vervolgens een overzicht van alles fixes die de developers naar XCOM 2 hebben gebracht. Belangrijke toevoeging is de zogeheten Zip Mode, een optionele functie die animaties versnelt en sommige vertragingen in gameplay gladstrijkt. Naast het – hopelijk – verhelpen van ieders framerate-issues, is ook de balans van de game een tikkeltje getweakt. De Mimic Beacon, de holografische decoy die vijandig vuur van je team weglokt, kan bijvoorbeeld niet meer van cover gebruikmaken.

De patch voor XCOM 2 installeert zichzelf automatisch zodra je Steam opstart. Spelers die mods gebruiken dienen de game na het installeren eenmaal op te starten, te verlaten en nogmaals te starten. Ook is het niet uitgesloten dat sommige mods conflicten met de patch veroorzaken.

Eerste grote patch XCOM 2 nu beschikbaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch