Menu Premium

Eerste geruchten over de GTA 5 soundtrack

Gamekings Redactie 07/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hitchcock, iedereen die van een goede film houdt en niet bang is voor zwart-wit beeld kent de naam. Sir Alfred Joseph Hitchcock, al jaren dood, maar nog steeds heer en meester in het opbouwen van spanning. De status die zijn Psycho of The Birds hebben verkregen zullen maar weinig films ooit bereiken. De games-industrie kent ook zo’n master of suspense. Het is misschien wat appels met peren vergelijken, maar als het aankomt op het opbouwen van spanning en hype rond een game is het Rockstar die de scepter zwaait. Jarenlang laten ze niets horen of zien en dan opeens komt er een shitload aan gave content voorbij, die natuurlijk gepaard gaat aan bakken met roddels. Vorige week zag je artwork, nu is het de beurt aan je oren, want wij hebben de eerste geruchten over de GTA 5 soundtrack.

De Grand Theft Auto serie is niet voor niets zo ontzettend populair, al vanaf het eerste deel biedt het een moddervette wereld waarin je kan doen en laten wat je wil. Deze wereld is ongelofelijk sfeervol, mede door de vormgeving, en de ontelbare mogelijkheden, maar ook grotendeels door het sound-design. Al vanaf deeltje uno heeft GTA een van de meest brute soundtracks die exact past binnen de wereld. Met de verschillende radiozenders is er voor iedereen wat wils. Het hele internet staat vol met video’s en audiobestanden waarop de uitzendingen te beluisteren zijn. Zelf heb ik ergens op mijn kamer, tussen de inmiddels stoffige cd-verzameling, nog een gebrand cd’tje met San Andreas muziek liggen. Hoe vaak komt dat nu voor, dat de muziek uit een game zoveel indruk maakt dat je het echt aandachtig beluistert, buiten het spelen van de game om.

Het gerucht doet de ronde dat artiest Kavinsky, bekend van zijn nummers voor de film Drive, te beluisteren valt op de Nightride FM radiozender. Dit werd ontdekt door de franse journalist Mouloud Anchour, die Kavinsky via Twitter vroeg of hij het zich voor kon stellen dat zijn muziek in GTA gedraaid zou worden. Waarop Kavinsky antwoordde met het simpele ‘Nightride FM’.

Of je Kavinsky’s nummers nu wel of niet in het vijfde GTA deel uit je speakers kunt pompen, dit is sowieso een mooi moment om die oude San Andreas cd eens af te stoffen en alvast hard te gaan op die gouwe ouwe nummers.

Geruchten over de GTA 5 soundtrack

Geruchten over de GTA 5 soundtrack

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch