Menu Premium

Eerste gameplay demo van Ryse: Son of Rome

Gamekings Redactie 10/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De prille beelden die we twee jaar geleden zagen van Ryse, een Xbox-exclusive die draait op de CryEngine 3, maakten al op grafisch vlak indruk. Daarna bleef het opvallend stil rond deze game, die zich afspeelt in het Romeinse tijdperk. Al die tijd heeft ontwikkelaar Crytek niet stil gezeten, zien we aan de hand van de nieuwe live-gameplay beelden. Wat is de eerste gameplay demo van Ryse: Son of Rome ontzettend wreed.

In deze eerste gameplay demo van Ryse: Son of Rome demo zien we de ziek gedetailleerde Marius Titus, een Romeinse leger aanvoerder die zijn leger met inspirerende woorden toespreekt. Wat volgt, is een massale veldslag die inspiratie lijkt te putten uit Saving Private Ryan, 300 en Gladiator. Veel, heel veel brute close combat en slow-motion finishing moves die je uitvoert door middel van Quick-Time-Events. De real-time actie kent een hoog filmische stijl, waar overal om je personage heen om leven en dood wordt gevochten. Dan werpt zich een schaduw over onze Marius Titus, hij kijkt omhoog en ziet een immense vuurbal op zich afkomen. Het volgende objective staat vast, die vuurbalkatapult onschadelijk maken.

Vervolgens commandeert generaal Titus zijn, inmiddels ietwat uitgedunde maar trouwe, leger om in formatie het kasteel te benaderen. De soldaten houden hun schild omhoog om een ondoordringbare eenheid te vormen en tegenstand te bieden tegen de zwermen afgevuurde pijlen. Ze naderen het kasteel en de demo slaat een stuk over om het gameplay-segment op de toren te tonen. Meer amputaties, meer bloed en meer strijdkreten volgen. De katapult wordt onschadelijk gemaakt, wat het einde van de demo betekent. De camera zoomt uit over het immense slagveld waar geen eind aan lijkt te komen en we zien het logo, Ryse: Son of Rome. OOO-RAH!!!

Wat een belachelijk wrede gameplay demo! De filmische actie in combinatie met de epische muziek laat ons bloed sneller stromen.  Grootschalige battles zoals we die uit films kennen, gaan we al snel beleven in deze brute Xbox One exclusive, want Ryse: Son of Rome is een launch game. Yesss!

Eerste gameplay demo van Ryse: Son of Rome

Eerste gameplay demo van Ryse: Son of Rome

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch