Menu Premium

Eerste details Destiny: House of Wolves bekendgemaakt

Gamekings Redactie 22/04/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Destiny verscheen een dikke zeven maanden geleden en meteen was duidelijk dat je stapel kon zijn op de game of dat je het door Bungie gecreëerde schepsel na een relatief korte speelsessie weg kon laten rotten in je kast. Gelukkig zijn er genoeg mensen die tot groep één behoren en die dus ook reikhalzend uit mogen kijken naar de tweede DLC van Destiny: House of Wolves, waar vandaag de eerste details van zijn bekendgemaakt.

Middels een stream heeft Bungie ons zojuist meegenomen op de eerste tour langs de nieuwigheden in House of Wolves. Deze stream stonden de nieuwe social plek en het upgraden van wapens centraal. Naast de welbekende klinische Tower, krijg je in House of Wolves een nieuwe hangplek aangewezen om je tijd te vertoeven: Queen’s Bay, gelegen in The Reef. The Reef ken je wellicht nog uit een cutscene uit het oorspronkelijke verhaal van Destiny. Er was verder niks te doen buiten die cutscene en de DLC sfeer omringde je op die plek.

Niets is minder waar, want de Fallen hebben de Queen verraden en zij roept de hulp van de guardians in om haar bij te staan. Hiervoor reis je dus constant af naar je nieuwe uitvalsbasis en de Queen haar thuis. Net als in de Tower kun je er bounties aannemen, je vault vullen met al die mooie exotics die je nooit krijgt en handelaren langs gaan voor de laatste koopjes. Ook is er een nieuwe hoofd quest-gever, Petra, die je misschien nog kent van het Queen’s Wrath event. Zij zal als een soort Eris Mourn functioneren en je op de DLC missies sturen. Verder werden we aan een aantal andere NPC’s voorgesteld die binnenkort nog aan bod zullen komen, want de komende twee weken heeft Bungie nog eens twee streams op de planning staan over de Trials of Osiris en de Prison of Elders.

Al snel borrelde ook de vraag op in de stream of de Tower dan afgeschreven kan worden. Het antwoord van de drie heren in de stream was een enkeltje Tower waar we te zien kregen dat alle handelaren nieuwe uitrustingen verkochten. Aan nieuwe uitrustingen gaat ook meer Light, wat nodig is om na level 20 verder te levelen, gepaard. In House of Wolves kan verder geleveld worden tot Light level 34. Betekent dat dat we onze oude uitrustingen net zoals voorheen wederom mogen dumpen? Nee, we krijgen eindelijk de optie om, met nieuwe materialen, wapens en oude armor ter plekke te upgraden. Geen Xur nodig, alleen materialen.

Ook is het mogelijk om bepaalde wapens te ‘reforgen’. Hiervoor ga je naar de gunsmith, die dus ook wat meer nut krijgt, die de eigenschappen van je wapen willekeurig verandert. Ben je dus ontevreden over de bijgeleverde perks, dan kan je nog altijd een gokje wagen. Iemand anders die een wat nuttigere rol zal gaan spelen, is de Speaker. Hij zal het namelijk mogelijk maken om materialen om te ruilen of te kopen, waardoor oude materialen wellicht nog wel nuttig kunnen worden.

De DLC verschijnt op 19 mei voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De komende weken zal er nog veel meer nieuws omtrent de nieuwe DLC naar buiten komen. Kijk jij al uit naar House of Wolves?

Eerste details House of Wolves bekendgemaakt

Eerste details House of Wolves bekendgemaakt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch