Menu Premium

Eerdere Kingdom Hearts games komen mogelijk naar PS4 en Xbox One

Jeroen Wiersma 02/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is bijna 5 december en vol verwachting klopt ons hart. Voor de kleintjes komt dat door de goedheiligman en zijn pietenbaas, maar voor game- en Disney-liefhebbers heeft dat een andere reden: Kingdom Hearts schijnt door de bomen! Er wordt keihard gewerkt aan Kingdom Hearts III, Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX verschijnt op pakjesavond en zo vlak daarvoor krijgen we te horen dat eerdere Kingdom Hearts delen mogelijk naar de PlayStation 4 en Xbox One komen!

De co-director van Kingdom Hearts III en Kingdom Hearts 2.5 ReMIX, Tai Yasue, legt in een gesprek met IGN uit dat ze, zodra ze de ontwikkeling van Kingdom Hearts II begonnen, ook HD 1.5 ReMIX en HD 2.5 ReMIX in de planning hadden. Xbox bezitters hebben deel één en twee nog niet kunnen spelen, terwijl Kingdom Hearts III wel voor de Xbox One gaat verschijnen. Aangezien het verhaal van de Kingdom Hearts-reeks nou ook niet bepaald eenvoudig is, is het een logische vraag of de remakes nog voor de Xbox One gaan verschijnen, en waarom dan niet ook voor de PlayStation 4? Yasue geeft aan dat ze begrijpen dat de fans dit graag willen en dat ze daarom wel kijken naar wat er mogelijk is, maar dat ze niet willen dat het ten koste gaat van de ontwikkeling van Kingdom Hearts III. Hij geeft daarnaast duidelijk aan met deze uitspraken niets officieel aan te kondigen.

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX is in Amerika al uitgekomen en speelbaar op de PlayStation 3. Vanaf 5 december mag je ook hier met je helden op stap in de remake. Het mysterie van wanneer we Kingdom Hearts III mogen verwachten is nog niet opgelost, maar wanneer deze verschijnt zal dat gaan gebeuren voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

Bron: IGN UK

Eerdere Kingdom Hearts games komen mogelijk naar PS4 en Xbox One

Eerdere Kingdom Hearts games komen mogelijk naar PS4 en Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch