Menu Premium

Een overzicht van de EA E3 2017 persconferentie

Ridho Hidayat 11/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De E3 2017 is begonnen en Electronic Arts heeft het spits afgebeten met de eerste persconferentie. Er zijn een hoop trailers en nieuwtjes naar buiten gebracht, en daarom lees je hieronder een overzicht van de EA E3 2017 persconferentie.

Anthem

Om te beginnen hebben we een eerste glimp kunnen opvangen van de nieuwe game van Bioware: Anthem. In de getoonde teaser leer je meer over de setting. Anthem is een sci-fi game waarin de maatschappij wordt bedreigd door grote monsters. Ter bescherming is er een grote muur gebouwd, maar daarbuiten loert het gevaar. In de Microsoft persconferentie worden de eerste gameplay-beelden van de game getoond, verder is bekend dat Anthem gepland staat voor de lente van 2018.

A Way Out

Een andere game die is onthuld, is A Way Out, een EA Originals-titel van de makers van Brothers: A Tale of Two Sons. In deze twee-speler co-op game moet je ontsnappen uit een gevangenis, en vervolgens uit handen zien te blijven van de politie. De game is bedoeld als split-screen ervaring, al kun je de game ook online spelen. A Way Out komt begin 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Star Wars Battlefront 2

Een groot deel van de persconferentie stond in het teken van Star Wars Battlefront 2. Om te beginnen is bekendgemaakt dat de game een single-player campaign krijgt die zich afspeelt in de tijd tussen Return of the Jedi en The Force Awakens. Verder weten we dat de multiplayer van de game de drie Star Wars-tijdperken (van de originele trilogie, de prequels en de nieuwe delen) samenbrengt in gevechten van hooguit 40 spelers. Hierbij worden er multi-stage gevechten, space battles en verschillende classes toegevoegd aan de game. Daarbij spelen wederom de iconische personages uit de films een rol. Ook na de release van de game kun je nog de nodige content verwachten, waaronder Finn en Captain Phasma als speelbare personages. Deze extra content zal voor iedereen gratis zijn. Star Wars Battlefront 2 verschijnt op 17 november voor de Playstation 4, Xbox One en PC.

Need for Speed Payback

Verder is er een gameplay trailer getoond van Need for Speed Payback. In de missie The Highway Heist uit de single-player campaign vindt er een achtervolging plaats op hoge snelheid door de woestijn. Hierbij moet je proberen een spiksplinternieuwe wagen te stelen die wordt vervoerd in een vrachtwagen. Deze auto bevat namelijk een bepaalde technologie waarmee je ‘The House’ kunt uitschakelen. Need for Speed Payback wordt een open-wereld racegame en komt op 10 november uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

FIFA 18

Ook FIFA 18 kwam voorbij tijdens de EA E3 2017 persconferentie. Om te beginnen bevat FIFA 18 een nieuwe single-player campaign, The Journey: Hunter Returns, waarin Alex Hunter terug is voor een nieuw seizoen. Verder zal de voetbalgame worden verbeterd door een nieuw animatiesysteem, Real Player Motion Technology. FIFA 18 verschijnt op 29 september voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Playstation 3 en Xbox 360. De Switch-versie zal echter niet The Journey bevatten.

Madden 18

In Madden 18 wordt Longshot toegevoegd, een verhaalmodus die vergelijkbaar is met The Journey uit FIFA. Hierin probeer je Devin Wade naar de top te krijgen. De game komt op 25 augustus uit voor de PlayStation 4 en Xbox One.

NBA Live 18

Ook basketbal werd vertegenwoordigd in de persconferentie, met NBA Live 18. In de nieuwe modus, The One, speel je met je eigen speler op de manier die je zelf wilt. Je doel is om zowel in The League als in The Streets een legende te worden. NBA Live 18 zal eind dit jaar verschijnen, maar in augustus kun je vast de demo van The One uitproberen op de Xbox One en PlayStation 4.

Battlefield 1 

Tot slot is er nieuwe content onthuld voor Battlefield 1. In the Name of the Tsar wordt de tweede uitbreiding van deze shooter en deze DLC brengt je naar het oostfront. Hierin speel je op 6 nieuwe maps en krijg je onder andere de beschikking over het Russische vrouwenbataljon ‘1st Russian Women’s Battalion of Death’. Verder kun je het Broesilov-offensief naspelen in een nieuwe Operation. In The Name of the Tsar zal vanaf september te spelen zijn.

Al met al zijn er aardig wat nieuwe games en trailers getoond tijdens de EA E3 2017 persconferentie. Vind jij dat EA een sterke persconferentie heeft neergezet? Wat was voor jou het hoogtepunt? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch