Menu Premium

Een nieuwe Carmageddon game op komst?

Rowan Stroo 21/05/2011 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op Carmageddon.com is een countdown verschenen die aftelt tot 1 juni. Dit zou kunnen betekenen dat er een nieuwe game in de racegame-serie in de maak is. In 2000 kwam de derde en laatste game uit in de Carmageddon serie. De controversiële game waarin extra tijd en punten gehaald kunnen worden voor het overrijden van onschuldige voorbijgangers heeft vanaf het eerste deel dat uitgebracht is in 1997 altijd veel kritiek op het geweldadige karakter te voorduren gehad. In Brazilië werd de game verboden en in het Verenigd Koninkrijk werd de game pas na een slepende procedure goedgekeurd voor spelers van 18 jaar en ouder.

In 2005 werd de ontwikkeling van Carmageddon 4 om onbekende redenen stopgezet. De originele uitgever van Carmageddon, SCi, nam in 2005 uitgever Eidos over die op zijn buurt weer werd overgenomen door Square Enix in 2009. Het is onwaarschijnlijk dat de originele ontwikkelaar Stainless Games aan een nieuwe titel in de serie werkt omdat deze zich al jaren vooral bezig houdt met Xbox Arcade, PSP en Nintendo DS titels.

Of de countdown daadwerkelijk slaat op de aankondiging van een nieuwe Carmageddon game weten we pas op 1 juni, maar het zou niet zo gek zijn van Square Enix om deze succesvolle franchise na 11 jaar weer uit de mottenballen te halen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch