Menu Premium

Een eerste blik op Assassin’s Creed: Origins

Richard den Toom 09/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De E3 is nog een kleine maand van ons verwijderd en het is inmiddels traditie dat er van tevoren flink wordt gelekt, dus het zal geen verrassing zijn dat er vandaag via onofficiële kanalen een eerste screenshot van de nieuwe Assassin’s Creed, die Assassin’s Creed: Origins gaat heten, naar buiten is gekomen:

Een eerste blik op Assassin's Creed: Origins

Een eerste blik op Assassin’s Creed: Origins

De geruchten dat het nieuwe deel zich af gaat spelen in het oude Egypte deden al langer de ronde, maar het bovenstaande screenshot lijkt dat nu te bevestigen. Het screenshot werd vanmiddag geplaatst op Reddit door een inmiddels verwijderd account en meerdere bronnen hebben aan Eurogamer bevestigd dat het om het echte werk gaat. Links bovenin staat als je goed kijkt ‘Assassinate the Crocodile’ en eronder ‘Follow Shadya to Khenut’s Villa’.

Khenut was een Egyptische koningin uit de Vijfde Dynastie en was de vrouw van Unas, die regeerde rond 2350 voor Christus. Er waren in totaal 31 dynastieën voordat de Grieken rond 330 voor Christus de macht overnamen in Egypte, dus Assassin’s Creed: Origins speelt zich in een vroeg stadium van de Egyptische geschiedenis af.

Nu tijd voor ONBEVESTIGDE berichten: een paar dagen geleden kwam website WWG met nieuwe details over het volgende Assassin’s Creed-deel, naar eigen zeggen verkregen via bronnen bij Ubisoft. De game bevat een grote open wereld, zal de speler meer vrijheid geven dan in vorige delen met meer nadruk op exploratie en wordt qua levellen van je karakter vergeleken met Skyrim. Ook maken boten hun comeback en met die boten zou je de Middellandse Zee kunnen verkennen, mogelijk tot aan Griekenland. Men rept ook van een interne video die binnen Ubisoft wordt getoond, met beelden van verschillende periodes en locaties in de geschiedenis.

Nog even in het kort wat is bevestigd volgens bronnen van Eurogamer: het nieuwe AC-deel gaat Assassin’s Creed: Origins heten, het is een prequel en de game gaat later dit jaar uitkomen voor Playstation 4, PC en Xbox One. Het screenshot hierboven is legit, maar de setting in het Oude Egypte is nog niet bevestigd (hoewel het screenshot toch overduidelijk naar het Oude Egypte wijst). Ubisoft weigert verder via officiële kanalen in te gaan op de geruchten.

Bron: Eurogamer & VG247

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch