Menu Premium

Eén Bitcoin minen met een commodore 64 kost je 50 triljoen jaar

JeffreyHage 28/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Groots nieuws: je kunt met je Commodore 64 bitcoin minen. Maar deze optie komt wel met een prijs: te weten 1,1 quadriljoen dollar (ja, dat is een 1 met 15(!!) nullen). Naast dit geld kost het je ook zo’n 50 triljoen jaar, maar als je nu begint ben je in het jaar 50.000.000.000.000.002.021 al klaar. Moet lukken toch… Tegen die tijd zal de zonkracht inmiddels wel toe zijn genomen, dus of het dan nog zoveel geld kost is nog onzeker. Of misschien betalen we dan juist allemaal met Bitcoin, uiteraard.

Hoe je dit uit kunt rekenen

Alle grappigheid van dit bericht achter ons gelaten, is er wel iemand geweest die dit heeft uitgerekend. En dat is bepaald geen lichte prestatie. Het 8-bit Youtube kanaal the 8-bit show heeft deze berekening voor zijn rekening genomen. Het minen van een Bitcoin met je Commodore 64 is uiteraard niet gemakkelijk. Het vergt ontzettend veel rekenkracht van je processor, iets waar de Commodore 64 in zijn tijd goed in was, maar wat nu hopeloos achterhaald is. Net zoals de PC’s die wij nu hebben uiteindelijk ooit ingehaald gaan worden. Maar zover is het uiteraard nog niet. In de video hieronder hebben de mannen van The 8-bit show hun berekening gemaakt en aan je uitgelegd. En eerlijk is eerlijk: het is een prestatie van formaat.

Gamekings en crypto

Bitcoin zijn online munten en als je niet weet wat het is, is het een ingewikkeld verhaal. Maar mocht je dit nu lezen en denken: ‘Doet Gamekings ook iets met crypto?’ Dan hebben we nieuws voor je: oh jazeker. Boris doet al een tijdje zijn eigen Bitcoinshow die je hier kan vinden. En daarnaast hebben we ook wat oude afleveringen van NerdCulture voor je klaar staan. De vraag die na dit artikel uiteraard overblijft is de volgende. Wanneer gaat de techniek het ons toelaten dat we een Bitcoin binnen luttele minuten minen? Alleen de tijd kan het ons leren..

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch