Menu Premium

Earth: Year 2066 is van Steam gehaald

Lisette Atsma 06/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was een enorm drama, maar de gamer-gemeenschap heeft gewonnen. Na een enorme shitstorm van klachten over Earth: Year 2066, welke op 17 april in Early Access op Steam beschikbaar werd gemaakt, is het resultaat eindelijk daar: de game van Killing Studios, Earth: Year 2066 is van Steam gehaald.

De game was via Steam Greenlight het leven in gestemd. Hoe ze dat in vredesnaam is gelukt is de grote vraag, want de kwaliteit was aan alle kanten ronduit slecht. Earth: Year 2066 werd op de markt gezet als een post-apocalyptische survival game, waar je als overlevende van een nucleaire oorlog tussen China en de Verenigde Staten je weg moest vinden naar de safe haven genaamd ‘God’s House’.

De game zag er on af en grafisch slecht uit, zelfs voor een Early-Access game. De map was miniem, er was slechts één wapen te gebruiken en de graphics liet men duizelig achter. Het commentaar van gamers was dan ook: “deze game had ik ook in een uur of drie met Unity kunnen maken”. Naast een slecht ontwikkelde game, bleek dat de ontwikkelaar het logo zonder toestemming te vragen, van Google geplukt had en met Paint de titel er op had geplakt. De trailer voor de game bleek daarbij ook nog eens gejat van de Russische ontwikkelaar Don Quixote Games.

Gamers die op Steam kritisch waren over de game, vonden later tot hun verbazing echter dat hun kritiek was aangepast door ‘ontwikkelaar’ Muxwell tot lovende reviews. Dezelfde Muxwell had allerlei excuusjes klaar voor wat er mis was, en bleek later ook met een zelfde zwendel op crowdfunding-site Indiegogo te proberen geld te innen van mensen. Toen ging de bal al snel rollen. Met een post op Reddit die rap een enorme lading reacties kreeg, werd Steam snel op de hoogte gesteld van wat er aan het gebeuren was. Bijna drie weken later is de game eindelijk van Steam gehaald.

Op het Steam forum van de game wordt er nu het volgende aangegeven: “Ontwikkelaars moeten hun eigen beslissingen maken over promotie, features, prijzen en publicaties. Steam wil echter wel eerlijkheid van ontwikkelaars hebben in de marketing van de game. We hebben Earth: Year 2066 van Early Access op Steam afgehaald. Klanten die de game gekocht hebben kunnen tot 19 mei hun aankoopbedrag terugvragen.” Jammer dat zwendels als deze wel door Steam Greenlight heen komen terwijl vele andere veelbelovende games het niet lukt.

Earth: Year 2066 is van Steam gehaald

Earth: Year 2066 is van Steam gehaald

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch