Menu Premium

EA zet 350 werknemers op straat: “We zijn niet wereld’s beste publisher”

Hylke Haagsma 26/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Electronic Arts heeft vandaag ongeveer 350 mensen ontslagen. Het vervelende nieuws werd vandaag gebracht door de CEO van EA, Andrew Wilson. Hij deed dat in een korte verklaring op de officiële nieuws-website van EA. Vertegenwoordigers van EA vertellen Polygon-medewerkers dat personeelsreducties zullen komen bij de teams voor marketing, publicatie en operations. Extra medewerkers in Japan en Rusland worden ook beïnvloed. Helemaal onverwacht viel deze bijl niet, aangezien EA al een tijd lang geen vacatures maar uitschreef en vrijgekomen posities niet opvulde.

4% personeelsbestand weg bij EA

De 350 ontslagen personeelsleden vertegenwoordigen een afname van het totaal aantal personeelsleden (9000) van bijna 4 procent. “Vandaag hebben we als bedrijf enkele belangrijke stappen gezet om onze uitdagingen aan te gaan en ons voor te bereiden op toekomstige kansen”, schreef Wilson. “Terwijl we naar een veranderende wereld om ons heen kijken, is het duidelijk dat we mee moeten veranderen. We ondernemen bewust stappen om onze beloften beter waar te maken, onze organisatie te verfijnen en aan de behoeften van onze spelers te voldoen.”

‘EA moet echt wat aan hun visie veranderen, anders helpen deze ontslagen niet’

Wilson was vandaag wel eerlijk volgens JJ. Ontslagen zijn nooit tof, maar de weg die EA in geslagen was met microtransactions, lootboxes, afgeraffelde games en vaak haperende communicatie, liep dood. Wilson: “We hebben een visie om ’s werelds beste gamepublisher te zijn. Als we eerlijk zijn tegen onszelf, zijn we dat op dit moment niet. We moeten aan de slag met onze games, onze spelersrelaties en onze business. ” JJ onderschrijft dit verhaal. “Met Anthem bracht EA opnieuw een game uit die volop kritiek kreeg en daardoor niet opbracht waar men op gehoopt had. Het bedrijf heeft op dit moment veel moeite om de juiste toon te vinden. Zowel in de games als in communicatie. De boel gaat nu de schop. Althans dat hoop ik. Want als het puur ontslaan is om minder loonkosten te hebben, dan levert dit niks op. Dan volgen er over een jaar weer nieuwe ontslagen. EA moet echt haar visie gaan aanpassen en weer in touch met de gamer komen.”

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch