Menu Premium

EA “wordt zonder twijfel een volledig digitaal bedrijf”

Gamekings Redactie 03/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Liefhebbers van retail die zich nog niet wezenloos schrokken van Sony’s overname van Gakai, krijgen misschien nu alsnog hun KO. Frank Gibeau, president van EA, windt er in ieder geval geen doekjes om. In een interview met Gamesindustry International heeft hij geen twijfel dat EA al in de nabije toekomst 100% digitaal gaat. Nadat EA onlangs zijn eerste jaar met meer dan 1 miljard dollar aan digitale omzet boekte, lijken ze voor dit jaar al af te stevenen op het dubbele. Volgens Gibeau staat de industrie dan ook duidelijk op een keerpunt.

“Het (definitieve keerpunt) zal er in de nabije toekomst zijn, het komt er aan. We hebben er duidelijk zicht op en we zijn er erg enthousiast over. Retail is een fantastische vorm van distributie, en we hebben warme banden met onze partners hierin. Tegelijkertijd is onze allerbelangrijkste band die met de gamer zelf. Als de gamer zijn game wil via digitale download, dan zullen wij daarin voorzien. Het biedt ons ook financiele voordelen, we houden er zelf meer aan over op deze manier. Maar daarnaast zullen we ook in staat zijn een veel persoonlijker produkt en service te bieden voor onze klanten.”

Daarmee lijkt de ‘kus des doods’ officieel overgebracht aan de ‘warme banden’ met de retailsector, maar tot het werkelijk zover is zullen retailgames nog wel even voorhanden blijven.

“Zolang gamers een spel in de retail willen kopen, zullen ze dat ook kunnen doen. We blijven games distribueren via alle media formats die gewenst zijn. Toch, het snelst groeiende segment van ons bedrijf zijn duidelijk digitale games en services en EA zal op een zeker moment definitief 100% digitaal gaan, dit is onvermijdelijk. (….) Er liggen ook kansen in cloud en streaming die erg interessant voor ons zijn, en door onze banden met Gakai en andere bedrijven zien we hoe makkelijk onze digitale services zich laten overzetten naar deze nieuwe media.”

Zo lijkt er zich aan de horizon van ons landschap een hoop te voltrekken. Waar de een de warme gloed van een nieuwe morgen voelt, trekt de ander zijn kraag alvast grimmig omhoog. Heb jij al besloten tot welke groep jij behoort?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch