Menu Premium

‘EA wil elk jaar minimaal één nieuwe racegame van Codemasters zien’

Jan Johan Beldrok 04/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je EA zegt, dan zeg je jaarlijkse sequels. Ja toch. Elk jaar verschijnt er een nieuw deel van FIFA op de markt en in 2021 wil de grootmacht er zelfs zes apps voor hun voetbalgame aan toevoegen. Hoe dan? Hetzelfde geldt voor series als The Sims, Need for Speed en Battlefield. Elk jaar kan je een nieuw deel of een grote update verwachten waarvoor je dan je zuurverdiende centjes kunt neertellen. En hé, zo lang het product goed is, hebben we daar weinig bezwaar tegen. Binnenkort komen daar zeer waarschijnlijk wat series bij.  EA heeft namelijk snode plannen met hun nieuwste aanwinst: Codemasters.

EA wil met Codemasters jaarlijks nieuwe race content gaan brengen

Onlangs kocht EA namelijk Codemasters voor ruim een miljard dollar. Ze overboden het bedrag waar Take Two mee aankwam en snoepte daarmee de befaamde race-studio voor hun ogen weg. En je weet het, EA koopt iets niet voor de kat zijn schede. Dan willen ze er ook, en het liefst zo snel mogelijk, geld mee verdienen. Tijdens de presentatie van het jaarverslag over 2020 meldde EA dat de recente stap van het bedrijf om Codemasters over te nemen hen in staat gaat stellen om “jaarlijks nieuwe race-ervaringen uit te brengen”. Meervoud dus. Waarmee je voorzichtig kunt concluderen dat de Codies zo;n beetje elk jaar met minimaal één nieuw deel uit van hun series, DiRT, F1, GRID en Project Cars, dient te komen. F1 doen ze al, maar daarnaast moeten ze ook stevig aan de bak.

Meer GRID en DiRT is sowieso geen slecht idee

Daarnaast wil EA dat er kruisbestuiving gaat plaatsvinden tussen Codemasters en de studio’s achter de Need for Speed-, Burnout- en Real Racing series. En dat kan beste leuke resultaten opleveren. De aandeelhouders van Codemasters waren in ieder geval onder de indruk van het verhaal, want met een meerderheid van 63 van de 76 aanwezigen kozen zij voor goedkeuring van de deal.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch