Menu Premium

EA werkt aan PS5 en Xbox Scarlett games voor 2020

Hylke Haagsma 01/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Veel van de grote nieuwe games van 2019 en daarna zijn erg interessant. En niet alleen vanwege het talent achter de games… maar omdat we al weten dat er in de loop van de komende twee jaar ook veel naar de PS5 en Xbox Project Scarlett zal gaan komen. EA lijkt al helemaal klaar te zijn voor de volgende generatie.

EA is klaar voor PS5 en Xbox Scarlett

Pas een week nadat Techland had bevestigd dat Dying Light 2 zou uitkomen op de next-gen-consoles van Sony en Microsoft, is EA naar voren gekomen. En heeft de uitgever ook onthuld dat zijn studio’s momenteel titels ontwikkelen voor PS5 en Xbox Project Scarlett. EA durft zelfs zo ver te gaan als beloven dat de games in 2020 uit zullen komen.

Blake Jorgensen, CFO van Electronic Arts, sprak tijdens de eerste kwartaalwinst van de uitgever eerder deze week met de aandeelhouders en beloofde dat het bedrijf “hard werkt aan het bouwen van games voor volgend jaar op Gen 5.

“I think that’s obvious”, zegt Jorgensen. “I think everybody in the industry is doing that. As has happened in the past, not all games will come out on Gen 5 immediately. Obviously, games like Madden, you probably bring the Gen 5 game out when the Gen 5 console ships, not when Madden itself ships. We’ll be ready on Gen 5, we’re very excited about it and we’ve been working on it for some time.”

FIFA 21 op de Xbox Scarlett?

Het klinkt alsof we kunnen verwachten dat EA’s jaarlijkse reeks sporttitels, zoals Fifa en Madden, volgend jaar cross-gen-releases zullen zijn. En op de PS5 en Xbox Project Scarlett te spelen zijn zodra ze uitkomen, na hun reguliere verschijning op de PS4 en Xbox One.

Microsoft bevestigde op E3 ??2019 dat Xbox Project Scarlett in Holiday 2020 uitkomt, en hoewel de PS5 door Sony is bevestigd, moet het bedrijf nog een lanceringsperiode aankondigen, maar 2020 voorspellingen gaan volop rond. Welke EA games zou jij het liefst willen spelen op de volgende generatie consoles?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch