Menu Premium

EA vindt ingame aankopen op basis van kans best leuk.

Gert 21/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA vindt ingame aankopen op basis van RNG best leuk en tevens ethisch verantwoord. Volgens onderdirectrice Kerry Hopkins horen soortgelijke aankopen dan ook niet onder de naam ‘lootbox’ maar onder de naam ‘Surprise mechanics’. De uitspraken werden gedaan bij een zitting van de Digital, Culture, Media and sport Committee.

Kinder Surprise

Surprise mechanics zijn vergelijkbaar met kinder-surprise eitjes. Mensen genieten van het verrassingselement dat er bij betrokken is, aldus dus Kerry. Tevens geeft Kerry aan dat EA het eens is met de Britse en Australische kansspelcommissie over dat de lootbox niet onder gokken geschald moet worden. Volgens haar is er geen bewijs dat surprise mechanics/lootboxes in games tot gokken zouden kunnen leiden.

Kerry werd gevraagd naar de standpunten van de Nederlandse Kansspelautoriteit en de Belgische Kansspelcommissie. Hierop antwoordde ze dat de twee partijen de enige zijn die een afwijkend standpunt hebben en dat ze verschillende interpretaties nahouden op de wetten. Volgens de Belgen is elk betaald mechanisme op basis van een lootbox achtig mechanisme vanzelfsprekend in strijd met de wet. Volgens Nederland is dit enkel het geval wanneer de inhoud van de lootboxes ook te kopen en verkopen is.

Wat vinden jullie?

Zijn lootboxes en surprise mechanics even onschuldig als een kindersurprise ei? Waarbij je trouwens wel zeker weet dat je een lekker chocolaatje hebt. Of vallen lootboxes en surprise mechanics toch onder gokken? Komen surprise mechanics/lootboxes de game ervaring ten goede, of bederft dit juist het spelplezier? Laat het ons weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch