Menu Premium

EA luistert naar kritiek en past progressie in Star Wars Battlefront 2 aan

Froukje Planken 14/11/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Uitgever EA heeft gereageerd op de regen van kritiek die het kreeg over het progressie systeem in Star Wars Battlefront 2 en verlaagt per direct de kosten voor het vrijspelen van personages, zodat spelers veel sneller aan de slag kunnen met iconen als Luke Skywalker of Darth Vader.

Over de loot boxes en de manier van verkrijgen van nieuwe personages is al veel gezegd en geschreven. Er was kritiek bij fans en media en die was niet mals. Een reactie van EA op een reddit-post, waarin kritiek werd geuit op het progressie systeem, is zelfs de meest gehate post op reddit aller tijden. Dat geeft wel aan op hoeveel weerstand dit systeem stuit.

Een deel van de kritiek is gericht op de hoeveelheid credits (en tijd) die nodig is om helden vrij te spelen. Dit zou veel te lang duren, tenzij je er dus echt geld tegenaan zou gooien door via microtransacties loot boxes te kopen.
Hoewel Star Wars Battlefront 2 geen Season Pass meer heeft, is EA dus op zijn zachtst gezegd onhandig met het invoeren van een vervanging hiervan. Loot boxes en een systeem om personages te ontgrendelen met in-game credits is in de aanloop naar de release van de game bijna het enige waarover gesproken wordt (en dus niet over gameplay, graphics, etc).

EA hoopt met een snelle reactie echter het tij te keren en heeft in een blog (uit naam van uitvoerend producent van DICE, John Wasilczyk) duidelijk beschreven welke veranderingen ze zo vlak voor de release zullen aanbrengen. De belangrijkste aanpassing is het verlagen van de prijs van personages zoals Luke Skywalker, Darth Vader, Chewbacca en Leia met 75%. Luke Skywalker en Darth Vader kosten nu 15.000 credits in plaats van 60.000.

Star Wars Battlefront 2 komt 17 november uit op PC, Xbox One en PS4.
Check voor meer over deze game het item dat Jelle en Koos maakten tijdens hun trip naar Zweden.
Wat vind jij van de manier waarop EA het loot box systeem gebruikt in Battlefront 2 en van de manier waarop EA nu reageert op de kritiek? Laat het weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch