Menu Premium

EA stopt wapenverkoop na klachten

Gamekings Redactie 21/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA stopt wapenverkoop na klachten. Tot voor kort was het mogelijk om als Amerikaan, via de officiële Medal of Honor: Warfighter website, real-life custom Medal of Honor wapens te kopen.

De wapenverkoop was een goed doel gestart door EA onder de naam Project Honor, waarmee ze geld wilden ophalen voor de familieleden van gevallen ‘Special Operations Warriors’.

Wat EA natuurlijk had kunnen verwachten was dat een initiatief van deze aard veel commotie zou veroorzaken. De vraag die op vele blogs werd gesteld was, waarom EA niet gewoon, zonder de wapenverkoop een bedrag aan de familieleden kon doneren.

Een ander heel belangrijk punt dat werd genoemd in één van de blogs was dat van de relatie tussen gamers en geweld. In de blog wordt geopperd dat het gamers wel heel moeilijk wordt gemaakt om van het stereotype ‘gamers zijn gewelddadig’ af te komen als een publisher de verkoop van echte wapens stimuleert.

EA is goed omgesprongen met al het commentaar en heeft alle reclame voor de wapens verwijderd, het is nu ook niet meer mogelijk om de wapens te kopen. Toch konden ze het niet laten hun actie te verdedigen. In een interview meldt executive producer van EA, Greg Goodrich, dat hij het heel jammer vindt dat het project moet stoppen. Hij verwachtte erg veel geld op te kunnen halen, wat allemaal naar het goede doel zou zijn gegaan.

Ook vindt hij dat een videogame slechts een ervaring is en geen manier om mensen bepaalde skills aan te leren. Hij geeft als voorbeeld: ”If I played Need for Speed, and i’m handed the key to a Porsche, does that make me want to get in and drive like a maniac and run people over? No.”

Als Nederlander, waar de verkoop van wapens sowieso al uit den boze is, ligt het nogal voor de hand om tegen de actie van EA te zijn. Maar stiekem had ik best zo’n gruwelijke ‘Voodoo Tomahawk’ willen hebben, gewoon om op m’n kamer te bewaren, of in een misschien wel komende  zombie apocalypse te gebruiken.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch