Menu Premium

EA ook niet aanwezig op GDC 2020 door Coronavirus

Dansky 25/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat Playstation zich al had afgemeld voor de Game Developers Conference (GDC) voor dit jaar is nu ook EA naar buiten gekomen met het bericht niet aanwezig te zijn.

GDC

De Game Developers Conference is een jaarlijks evenement dat wordt gehouden in San Fransisco, Californië. Het evenement richt zich voornamelijk op, zoals de naam al doet vermoeden, developers maar er is natuurlijk voor iedereen wat bij. Muziek, gameplay, structure, development op verschillende platforms en nog veel meer passeren allemaal de revue. Daarnaast is het natuurlijk het evenement waar ook de Game Developer Choice Awards worden gehouden.

EA

Het bericht verscheen vannacht als eerste op de LinkedIn pagina van ene Alex Sherer; een medewerker van EA. Hij berichtte over het feit dat EA niet op de GDC aanwezig zal zijn dit jaar. EA is niet de enige. Hiervoor werd Playstation al genoemd en ook Kojima Productions zal dit jaar niet aanwezig zijn. Beide studio’s zeggen dat het Coronavirus de reden is.

Het is erg jammer dat EA er niet bij zal zijn dit jaar want op het schema van de GDC stond een presentatie van een uur gepland met als naam EA’s Studios Organization: Lessons Learned. Dit moet natuurlijk wel te maken hebben met de lessen die zijn geleerd bij de ontwikkeling en uitgifte van Anthem en Battlefield V. En vooral hoe zij het anders gaan doen.

Coronavirus gooit roet in het eten

Het was natuurlijk te verwachten dat het Coronavirus invloed zou hebben op de game-industrie. Naast dat onderdelen van de next-gen consoles in China worden gemaakt, en dit dus invloed heeft op de release van de next-gen consoles, begint het nu ook game-conferenties te raken. Het begon al met het afzeggen van Square Enix en Playstation op Pax East en het treft nu dus ook de GDC.

De organisatie van de GDC heeft veel veiligheidsmaatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Onder andere extra schoonmaken van oppervlaktes en deurklinken wordt benoemd en het plaatsen van statische electrosprayers met desinfecterend spul. Daarnaast zijn overheidsinstanties het met het GDC eens om het evenement door te laten gaan. Toch is het jammer dat Playstation, EA en Kojima er niet zijn. En dit kan alleen nog maar erger worden..

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch