Menu Premium

EA onderzoekt game-mogelijkheden Apple Watch

Franky Mangal 10/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisteren heeft Apple tijdens hun jaarlijkse evenement de Apple Watch geïntroduceerd. Electronic Arts staat erom bekend om hun titels op zowat elk denkbaar platform uit te brengen en de Apple Watch lijkt de volgende te gaan worden. In gesprek met CNET vertelt uitvoerend vice-president van EA Mobile, Frank Gibeau, dat ze nu twee teams erop hebben zitten.

Volgens Gibeau heeft gamen op de Apple Watch zeker potentie. “Eén van de dingen die ons interesseert in de mobiele afdeling, is hoe het opkomt als gameplatform. Als je kijkt naar de samenwerking tussen Oculus en Facebook, zitten we nog maar aan het begin van die opmars”. Dat EA bezig is met de Apple Watch, is niet zo heel gek gezien de historie van mede-oprichter van EA, Trip Hawkins, die destijds overkwam van Apple. Je hoeft overigens geen ports van EA’s grote titels te verwachten, daarvoor zijn de verschillen tussen de platformen gewoon te groot. “De gebruikservaring is gewoon te divers. Op een console duurt een speelsessie vaak een uur, terwijl je op een smartphone een paar minuten speelt. Om succesvol te zijn op beide, zul je dus kenmerkende eigenschappen moeten hebben”, vertelt Gibeau.

Na jarenlang speculeren werd de Apple Watch dinsdag eindelijk onthuld en bij EA staat men dus te popelen. “We zijn erg enthousiast. Het is allemaal nog vrij nieuw, maar voor EA is de opkomst van een nieuw game platform altijd erg interessant”. Je hoort het, als het aan EA ligt, gamen we binnenkort dus ook op ons horloge.

EA onderzoekt game-mogelijkheden Apple Watch

EA onderzoekt game-mogelijkheden Apple Watch

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch