Menu Premium

EA Montreal geraakt door ontslagen

Lisette Atsma 09/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Canadese tak van Electronic Arts in Montreal verkeert in zwaar weer. Het bedrijf heeft bevestigd dat er een ontslagronde heeft plaatsgevonden in de EA Montreal-studio. Het zou om een kleine groep medewerkers gaan die zich vooral bezig hielden met het maken van mobile games.

Het is overigens niet de eerste ontslagronde voor EA Montreal. In 2013, nog geen tien jaar nadat EA zich in de Canadese stad vestigde, was er ook al een ronde ontslagen bij de mobiele divisie van het bedrijf. Anonieme bronnen zeggen dat deze ontslagen een voorloper zijn van een mogelijke sluiting van EA’s studio in Montreal, iets dat twee jaar geleden nog hard werd ontkend en een gerucht waar EA zich nu haast angstvallig stil over houd.

In een officieel statement laat EA weten dat er een “verandering van medewerkers in de Montreal-studio is gemaakt, om te stroomlijnen met de huidige ontwikkeling en service plannen”. De ontslagen hebben volgens het bedrijf geen impact op games die op dit moment in ontwikkeling zijn bij de studio. EA bespreekt daarnaast samen met de ontslagen werknemers verschillende oplossingen voor hun plotselinge werkloosheid.

Bron: Develop Online

EA Montreal geraakt door ontslagen

EA Montreal geraakt door ontslagen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch