Menu Premium

EA leert van andere verdienmodellen binnen de media-industrie

Gamekings Redactie 03/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen juli kondigde EA aan te gaan beginnen met een abonnementsservice voor hun games. Het geheel heet EA Access en voor een bedrag van ongeveer vijf euro per maand moet je toegang gaan krijgen tot een groot aantal games van de uitgever. De dienst moet in Nederland het levenslicht nog gaan zien, maar de aankondiging heeft al aardig wat stof op doen waaien in de industrie. Zo vindt Sony bijvoorbeeld dat de service te weinig biedt voor het bedrag wat je ervoor moet neertellen.

In een reactie op deze opmerking van Sony zegt Peter Moore, een van de hoge bazen bij EA, dat ieder bedrijf voor zichzelf moet kijken wat wel en niet werkt. “Ik kan niet voor Sony spreken. Dit is iets wat bedrijven zelf moeten doen wanneer ze nadenken over de toekomst. Wij proberen lessen te leren van andere bedrijven binnen de media-industrie.” Als voorbeeld haalt hij Spotify aan: “Ik luister nu naar muziek waar ik anders niet naar zou luisteren.” Zo is het volgens Moore ook met games. “Gamers worden overspoeld. […] Er is zoveel om uit te kiezen en dat kost veel geld. Je moet games kunnen uitproberen en je hebt iets of iemand nodig om je door dat proces heen te leiden.”

Of de dienst van EA die vijf euro per maand wel of niet waard gaat zijn, moet nog blijken. Een lanceerdatum van EA Access in Nederland is tot op heden niet bekend. Wat we wel weten is dat de service exclusief naar de Xbox One komt.

nieuws20140903_EAACCESS

EA leert van andere verdienmodellen binnen de media-industrie

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch