Menu Premium

EA laat een mogelijk next-gen Need for Speed screenshot zien

Gamekings Redactie 22/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met beide persconferenties voor de nieuwe consoles achter de rug, kunnen de next-gen spierballen nu echt opgewarmd worden in afwachting van de E3. Steeds meer studio’s geven ons voorzichtige blikken op hun nog te presenteren handelswaar, en vandaag schuift een franchise in die groeiende rij aan. EA laat een mogelijk next-gen Need for Speed screenshot zien en hint daarmee zijn publiek op wat komen gaat wanneer ze op 10 juni tijdens hun E3-persconferentie het gordijn pas echt optrekken.

Op de screenshot zien we een scheurijzer van de allerhoogste orde, de Koenigsegg Agera uitgerust in de haatzaaiende kleuren van de Cops. Haatzaaiend, tenzij je zelf achter het stuur zit natuurlijk, want dan is er weinig mooiers dan als judge en executioner een illegale Bugatti Veyron goed gemikt het ravijn in te koersen. Niet voor niks werd de screenshot gepost op de Facebook-pagina van NFS met de ondertitel ‘Have no rules, Show no mercy’

Vooral het woord Pursuit dat in grote letters op de zijkant van de auto staat, doet een kwartje vallen bij iedereen die enige kennis van de Need for Speed-franchise heeft. De Hot Pursuit reeks is één van EA’s meest onderscheidende sub-reeksen binnen het totale NFS-universum. In 2010 blies Criterion met Need for Speed: Hot Pursuit deze serie nieuw leven in, en bracht de franchise daarmee in dezelfde beweging terug bij zijn roots. De game werd door de pers erg goed ontvangen, maar het duurde even voor veel gamers overstag gingen. Dat gebeurde wel, en intussen heeft deze game nog steeds een fanatieke schare fans die de multiplayer levend houden. Op hoog niveau drijven zij deze arcaderacer tot het uiterste.

Als het een nieuwe Hot Pursuit wordt, is wel de vraag of Criterion deze voor zijn rekening neemt. Criterion blijft de hofleverancier voor de franchise, maar had in principe het plan elke eigen game af te wisselen met een NFS-deel van een andere studio. Aangezien de laatste game Most Wanted van Criterion zelf is, zou in principe nu een andere studio aan de beurt moeten zijn. Eerlijk gezegd hopen we van niet, want Criterion lijkt als geen ander te snappen hoe je maximale adrenaline met een solide racegame weet te mixen.

To be continued!

EA laat een mogelijk next-gen Need for Speed screenshot zien

EA laat een mogelijk next-gen Need for Speed screenshot zien

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch