Menu Premium

EA kondigt samenwerking aan met Valve: EA games komen naar Steam

Lars Leeftink 29/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA teasde het al een beetje, maar zoals ze van tevoren aangekondigd hadden is het grote nieuws er nu uit: EA en Valve gaan samenwerken. Games van EA gaan ook speelbaar zijn op Steam, beginnend met Star War Jedi: Fallen Order. Ook EA Access is van lente 2020 beschikbaar op Steam. EA en Steam zijn momenteel bezig om dit zo snel mogelijk van de grond te krijgen.

EA en Valve slaan de handen ineen

Voor PC-gamers goed nieuws. Hoe de toekomst van Origin er nu uit gaat zien is afwachten, maar je hebt (zo lijkt het) nu niet per se meer de launcher van EA nodig. Mensen die de launcher nu gebruiker en er niet tevreden over zijn, zullen nu nog net niet door het plafond heen springen. Het bericht luidt als volgt: “Electronic Arts en Valve werken samen om games van EA beschikbaar te stellen voor spelers op Steam. Vanaf volgende lente is EA Access (ons alsmaar groeiende abonnementsdienst met geweldige games en voordelen voor leden) beschikbaar op Steam. EA Access is de eerste en enige abonnementsdienst voor games die beschikbaar is op Steam, en het vierde platform met een EA-abonnement.”

Beginnend met Star Wars Jedi: Fallen Order

Vanaf 15 november is de nieuwe Star Wars-game beschikbaar op PlayStation 4, PC en Xbox One. Vanaf vandaag valt de game al te pre-orderen voor Steam. Maar dat is niet de enige titel die naar Steam gaat komen. Ook De Sims 4, Unravel Two zullen speelbaar zijn via Steam. Daarnaast gaan er ook multiplayer-games als Apex Legends, FIFA 20 en Battlefield V naar Steam komen. Dit zal alleen nog wel even duren. Vanaf 2020 zullen deze games stapsgewijs naar het platform van Valve komen. En: EA Access is dus vanaf de lente van 2020 ook beschikbaar op Steam. Wat wil een PC- en EA-liefhebber nog meer?

Ben jij blij met dit nieuws? Zijn er bepaalde games van EA die jij via Steam zou willen spelen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch