Menu Premium

‘EA gebruikte geen Dynamic Difficulty Adjustment technologie in FIFA 21’

Jan Johan Beldrok 05/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Veel FIFA 21-spelers hebben er over geklaagd: Het (volgens hen) bewust kunstmatig via de AI verhogen van de moeilijkheidsgraad tijdens een speelsessie. Opdat de speler eerder/meer FUT-pakjes zou kopen. Er werd vanwege dit vermeende feit zelfs een rechtszaak tegen EA aangespannen. Die is echter gisteren geschrapt. In een verklaring onthulde EA dat de eisers zelf de zaak hebben terug getrokken. Ze deden dat nadat EA hen gedetailleerde technische informatie had verstrekt. Plus de gelegenheid had gegeven om met de developers zelf te spreken.

Gebruikte EA nu wel of niet de Dynamic Difficulty Adjustment technologie in hun sportgames

De rechtszaak draaide om de beschuldiging dat EA dynamische moeilijkheidsaanpassing gebruikte. De AI paste volgens de klagers de moeilijkheidsgraad tijdens een spelsessie aan om zo gamers ertoe aan te zetten extra kaarten te kopen. EA heeft verklaard dat dit niet klopt. De bedoeling van de zogenaamde Dynamic Difficulty Adjustment technologie is om te voorkomen dat spelers te verveeld of gefrustreerd raken door gebrek aan uitdaging. En dat ze dan stoppen met spelen. De eisers waren echter van mening dat de tech werd gebruikt om spelers te dwingen meer Player Packs te kopen in de FIFA-, Madden- en NHL’s Ultimate Team-modi. Oftewel de AI zorgde ervoor dat spelers met een hoge stat niet zo goed presteerden als ze zouden moeten.

‘Er wordt middels AI niks beïnvloedt in FIFA 21 en dat gaan we ook nooit doen’

EA meldt nu dat, na het zien van de verstrekte technische informatie en de gesprekken met de developers, duidelijk is gebleken dat er in de Ultimate Team-modi geen gebruik is gemaakt van DDA of soortgelijke scripts. Hoewel EA een patent heeft voor deze DDA-technologie, is die technologie nooit in hun sportgames gebruikt. En dat gaat volgens EA ook nooit gaan gebeuren. “We zouden DDA-technologie niet gebruiken om spelers een voordeel of een nadeel te geven in online multiplayer-modi van onze games. We hebben het ook absoluut niet in FIFA, Madden of NHL gezet.” Kortom, als je zuigt met je elftal met top spelers met een 90+ ranking, het is niet de AI van FIFA 21 die je nekt. Je kunt gewoon niet goed gamen…

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch