Menu Premium

‘Door EA betaalde YouTuber moet review Anthem weghalen omdat het te negatief is’

Jan Johan Beldrok 22/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Anthem uit is, dat hoeven we niemand meer te vertellen. Dat er veel over de game te doen is, ook niet. De meningen wisselen nogal. Sommigen vinden het best tof, anderen spreken van een game die niet af is. Vandaag is de officiële release van Anthem en dus verschijnen de eerste reviews online. Ook die van de zogenaamde Game Changers. Dit zijn YouTubers die door EA betaald worden om content over de game te maken. Op zich niks mis mee, ook Gamekings had en heeft sponsoren. Maar het lijkt dat deze Game Changers door EA gedwongen worden om in hun review over Anthem enkel positief over de game te zijn. En dat is echt een absolute no go in media land. Een mening dwing je nooit en te nimmer af…

“Ik mocht niks negatiefs zeggen zolang ik het watermerk van Game Changer gebruikte”

YouTuber Gggmanlives bracht dit nieuws vandaag naar buiten. De man was specifiek door EA gesponsord om een review van Anthem te doen. Maar toen zijn relaas kritisch bleek te zijn, sommeerde EA hem de video direct offline te halen.

“I basically wasn’t allowed to say anything negative about the game if I also had the watermark in because the watermark means EA endorses it and shares it through the Gamer Changers network or something. I really don’t know what it all means. I was just told it was to be pulled down and was basically a breach of contract or something along those lines.”

EA Game Changers

Nu kun je zeggen dat EA kan vinden dat als ze iemand als Game Changer betalen om content te maken, dat ze willen dat dit positief is. Waarom betalen voor een negatieve review? Deze vlieger gaat in dit geval echter niet op. Check EA’s eigen beleid inzake Game Changers: ‘We encourage Game Changers to be honest in their content. It’s one of the most important parts of the programme and the community must trust these paid reviews.” Tja, zegt u het dan maar. Wie heeft er gelijk?’

Heel sterk is de claim van EA dat het over copyright issues ging niet aangezien de review inmiddels weer online staat. Met exact dezelfde content, maar zonder het watermerk van EA Game Changer. Het is nu gewoon een review van een YouTuber.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch