Menu Premium

EA is niet betrokken bij remake van Knights of the Old Republic Remake

Mitchel Hoes 13/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week bij de PlayStation Showcase begon het met de aankondiging van een Star Wars:  Knights of the Old Republic remake. De game wordt ontwikkeld door Aspyr. Waardoor het lijkt alsof de originele ontwikkelaar BioWare en uitgever EA niet bij het project betrokken zijn. De enige echte Geoff Keighley nam contact op met BioWare en EA. Hij was erg benieuwd naar de betrokkenheid van de twee. Hij deed dat nadat de eerste aankondiging op de PlayStation Blog geen van de beide bedrijven had vermeld. Verder was de trailer ook alleen met logo’s van Aspyr, PlayStation en Lucasfilm Games. Keihley ontving een reactie van de woordvoerder van EA.

We are proud of our long-standing collaboration with Lucasfilm Games, which will continue for years to come. Our talented teams have created some of the most successful games in the history of the Star Wars franchise, including Star Wars Jedi: Fallen Order, Star Wars: Battlefront, Star Wars: Galaxy of Heroes, Star Wars: The Old Republic, and Star Wars: Squadrons. We love Star Wars and look forward to creating more exciting experiences for players to enjoy.

 

Geen The Old Republic in de lijst

Het lijkt erop dat ze niet rechtstreeks ingaan op de vraag van Keighley. Bij het opsommen van de games, noemt de woordvoerder van EA echter niet alle games. Knights of the Old Republic uit 2003 staat niet in het rijtje. Een nogal nietszeggend antwoord dus.

Geen exclusieve Star Wars licentie meer

EA verloor onlangs de exclusieve licentie voor de Star Wars games. Disney wil nu verschillende ontwikkelaars de kans geven om de titel te gebruiken. Hoewel de ontwikkelaar belooft dat het trouw zal blijven aan het oorspronkelijke verhaal is het dus maar de vraag of een andere ontwikkelaar dezelfde vibe kan geven. Aspyr heeft een ervaren team met ontwikkelaars van de originele game verzameld. Zij zijn nu aan zet. Gaat het lukken zonder EA & BioWare? We gaan het zien.

Kijk jij uit naar de remake? Laat het weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch