Menu Premium

EA dumpt aandelen Ubisoft

Boris van de Ven 17/07/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds 2005 is uitgever Electronic Arts in het bezit van een aanzienlijk belang in de Franse uitgever Ubisoft. EA kocht die aandelen indertijd van John de Mol, die het geld nodig had om zijn mislukte Talpa project mee te financieren. Nu heeft EA er dus genoeg van. De aandelen die een slordige 94 miljoen Euro waard zijn staan in de verkoop en er zijn al enkele partijen geinteresseerd. Een belang van 15% houdt namelijk in dat je daarmee een boel zeggenschap verwerft in de uitgever.

ActivisionBlizzard zou geinteresseerd zijn in het aandelenpakket maar ook WarnerBros. wordt genoemd. Op dit ogenblik gaat het goed met Ubisoft maar het bedrijf heeft een zware periode achter de rug. Het ijzeren vertrouwen in titels als Assassin’s Creed en de vele Wii en DS games liep schade op door tegenvallende verkoopresultaten. Het is dan ook nog maar de vraag hoe Ubisoft dit najaar gaat presteren.

Volgens EA verkoopt zij de aandelen om Ubisoft meer ruimte te geven maar in werkelijkheid gaat het natuurlijk ook met EA niet al te best. De uitgever heeft flink moeten bezuinigen de afgelopen 2 jaar en het einde is nog niet in zicht. Zoveel aandelen bezitten van een concurrent met wie het niet heel veel beter gaat is dan natuurlijk geen optie.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch