Menu Premium

EA brengt mogelijk in de toekomst weer games uit op Steam

Reilly 22/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tegenwoordig lijkt elke uitgever van beetje formaat wel haar eigen launcher te hebben op PC. Ubisoft heeft Uplay, EA heeft Origin, Blizzard Battle.net en sinds kort kan ook Rockstar bij dat rijtje toegevoegd worden met de Rockstar launcher. EA brengt al vele jaren geen games meer uit op Steam, maar daar lijkt verandering in te komen.

EA Games op Steam

Hoewel er nog wel wat oude titels van EA op Steam staan, brengt het bedrijf al vele jaren haar nieuwe titels niet meer uit via de Steam Store. Hier heeft het namelijk haar eigen Origin voor. Door een opstapeling van curieuze omstandigheden lijkt het er echter op dat EA bezig is om in de toekomst wel weer titels op Steam uit te brengen.

 

Om te beginnen was al het al interessant dat bij een screenshot van de Steam UI beta het spel Mirror’s Edge Catalyst te zien was. Dit spel is namelijk niet te verkrijgen op Steam. Hoewel dit destijds ook al wenkbrouwen deed optrekken, was het nog geen reden om er heel veel achter te zoeken.

Vandaag kwam echter een gebruiker op Twitter met de volgende screenshot.

Image

Hierin valt een integratie te zien met Origin. Dit kan erop duiden dat toekomstige EA games alsnog wel Origin DRM zullen bevatten – zoals dat ook met Ubisoft games het geval is (in combinatie met Uplay). 

Iemand anders viel het overigens ook op dat het spel The Saboteur gespeeld werd op Steam. Dit is opvallend omdat dit spel ooit wel verkrijgbaar was op Steam, maar al vele jaren niet meer te koop is. Dat er dus “iemand” opeens dat spel aan het spelen is kan erop duiden dat EA de integratie met Origin aan het testen is. Tegelijkertijd kan het ook gewoon zo zijn dat een willekeurige gamer het spel ooit een keer had gekocht en het nu gewoon een keertje uitprobeert. 

Dragon Age 2 Updates

De laatste hint die we hebben betreft EA’s Dragon Age 2. Dit spel was, zoals The Sabotaur, ooit wel verkrijgbaar op Steam, maar ondertussen al vele jaren niet meer te koop. Interessant is het dan dat het spel zogenaamde package updates heeft gekregen op Steam. Waarom zou EA daar aan zitten als toch niemand het spel meer kan kopen op Steam?

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch