Menu Premium

EA belooft dat Battlefield 6 echte ‘massive battles’ gaat krijgen

Jan Johan Beldrok 03/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is de tijd van de financiële jaarrapportages. Kurkdroge kost die vol staat met ‘kijk ons eens goed zijn’ taal. Maar doorgaans wordt er bij die verslagen ook vooruit gekeken. En dan wordt het leuker. Want dan krijg je te horen welke games er uitkomen. Tijdens de presentatie van hun financiële resultaten meldde EA bijvoorbeeld dat de nieuwe Battlefield 6 aan het einde van dit jaar gaat verschijnen. En dat is iets waar we naar uitkijken. Want EA en DICE beloven ons letterlijk en figuurlijk nogal wat vuurwerk.

Grotere gevechten dan je ooit in Battlefield 6 hebt gezien

Volens EA gaat de nieuwe game compleet gebruik maken van wat next-gen consoles te bieden hebben en krijgt de gamer daardoor “massive, immersive battles” voor zijn of haar snuit. Iets wat ook wel nodig is omdat Battlefield keiharde concurrentie ondervindt van Warzone, dat ook grootschalige gevechten op het beeldscherm brengt. Zelfs met voertuigen en helikopters. Tuurlijk, het is niet exact hetzelfde, maar toch. Call of Duty is opgeschoven richting de shooter van DICE. En dus moeten zij zich nu weer losmaken.

Nieuwe deel wordt in de lente onthuld

Echt al te veel details kregen we niet. Logisch, de meeting was voor aandeelhouders en financiële journalisten. En die gaan vooral hard op cijfertjes en statistieken. Op de eerste beelden zullen we moeten wachten tot ergens in de lente. EA beloofde dat we dan de reveal gaan meemaken. Zal wel tijdens de online E3 zijn. Toch hebben we best hooggespannen verwachtingen rond dit nieuwe deel. Misschien wishfull thinking. Vorig jaar lieten EA en DICE al wat fraaie beelden zien van hun next-gen technologie voor de nieuwe Battlefield. Het lijkt daar dat we terugkeren naar het verleden, mogelijk de Tweede Wereldoorlog en dat de nieuwe engine de mogelijkheden geeft tot massale knokpartijen. Iets waar we al jaren op wachten.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch