Menu Premium

EA bant FIFA-speler die voetballer Ian Wright racistisch 20 x bejegende for life

Jan Johan Beldrok 03/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA heeft deze week een levenslange ban uitgevaardigd aan een Ierse FIFA-speler die Ian Wright racistisch bejegende in FIFA 21. De 18-jarige Patrick O’Brien verloor een potje FIFA  FUT met de razend snelle oud-Arsenal spits Ian Wright in zijn elftal. Dat zat hem blijkbaar niet helemaal lekker. De Ierse tiener stuurde Ian Wright namelijk direct een paar behoorlijk racistisch messages via Instagram. In totaal 20 berichten in mei 2020. O’Brien verontschuldigde zich een paar maanden later en liep daardoor een veroordeling bij de rechtbank mis. Wright was hier behoorlijk not amused over, getuige onderstaande post.

FIFA speler kreeg geen straf van rechter

De rechter gaf aan dat hij niets te winnen had met het opleggen van een strafrechtelijke veroordeling. Hij voegde eraan toe dat O’Brien oprecht berouw had getoond voor zijn daden en 500 euro had gedoneerd aan het Irish Network Against Racism. Volgens de advocaat van de Ier waren de acties werden veroorzaakt door een “bloedstroom naar het hoofd” en was zijn client nog nooit eerder in aanraking geweest met de politie. Ook had O’Brien een verontschuldiging had geschreven aan Wright.

EA ging wel een stap verder en bant Ier levenslang

EA ging tot blijdschap van Wright wel een stap verder en gaf een permaban aan de Iers FIFA-speler. Hij prees de publisher daarvoor in een onlangs uitgezonden podcast. “EA Sports bro, ze kwamen voor me op. Na deze aanval hebben ze hun hele beleid veranderd. En weet je met zo’n bedrijf, de verschillende niveaus, kun je jezelf voorstellen hoeveel legal stuff je moet doorlopen om je beleid te wijzigen? Niet alleen voor mij, het is ook voor hun personeel, de mensen met wie ze samenwerken. Zero tolerance. Zero tolerance. EA bood Wright zelfs excuses aan, wat de oud spits vreemd vond.  “Ik zei tegen hen, je hoeft je niet bij mij te verontschuldigen. Ze zeiden: nee, we moeten je excuses aanbieden, simpelweg omdat het op ons platform gebeurde. We hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat mensen die onze platforms willen gebruiken, veilig zijn om dat te doen.”

‘Stap EA is kleine chip uit enorme berg die racisme heet’

Over O’Brien was Wright wat korter van stof. “Hij kan zelf niet inloggen. Waarschijnlijk kan hij gaan spelen met zijn maten, maar hij is definitief verbannen. En weet je? Zo klein als dat is, het is een kleine chip uit de enorme berg die racisme is, maar het bewijst dat er ergens een consequentie is.” Waarvan akte.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch