Menu Premium

EA adviseert de eerste patch voor Medal of Honor: Warfighter

Gamekings Redactie 23/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als er iets is waar gamers een hekel aan hebben, dan zijn het veranderingen aan een game die al direct op de eerste dag van de lancering plaatsvinden. Of het nu DLC, of een patch is die al vanaf dag één gedownload moet worden, je kunt dan als uitgever een hoop gezeur en boe-geroep verwachten. Dus Danger Close mag zijn borst flink nat maken, want EA adviseert de eerste patch voor Medal of Honor: Warfighter, vandaag op de Amerikaanse launch-dag van de game.

De patch is nodig voor zowel de console als de PC en zal verschillende single-player en multiplayer bugs moeten aanpakken, waarvan er een aantal behoorlijk serieus zijn. EA raadt iedereen dan ook sterk aan de patch te downloaden.

Elke game wordt voordat deze door de ontwikkelaar als ‘klaar’ wordt beschouwd, uitvoerig door grote teams van professionals en amateur-gamers getest. Normaliter is er na zo’n beta nog genoeg tijd om de fouten, die zijn ontdekt, uit de game te halen. Toch blijven er ondanks het vele testen nog altijd fouten in de game zitten, dit is jammer, maar onvermijdelijk. Dus, dat er patches enkele weken na de launch volgen is een gegeven. Een gegeven, dat door menig gamer al als raar en uitermate vervelend wordt gezien. Veel gamers krijgen het gevoel dat de game eigenlijk nog niet af is, dat de launch-datum beter iets naar achteren had kunnen worden verplaatst.

Patches op de dag van de launch zelf kunnen vaak al helemaal geen respect van de community verwachten. En eigenlijk staan ze daarmee ook in hun recht, want je gaat er van uit dat de game die je koopt klaar is op de dag van de launch en zonder gebreken. Waarom is daar nog een patch voor nodig op de launch dag? Natuurlijk weet ook elke gamer het doodsimpele antwoord op die vraag: Deadlines, deadlines en nog eens deadlines.

EA is de uitgever, zij bepalen wanneer de game uit moet komen. Natuurlijk is het voor EA, Danger Close en de Medal of Honor serie ontzettend belangrijk dat de game nu uitkomt en niet pas over een of twee maanden. Want na de flop van het vorige deel, dat volledig werd weggeblazen door marktleider Call of Duty, is het essentieel dat de game niet gelijktijdig uitkomt met Black Ops 2. Een aantal weken verschil in releasedatum kan voor de Medal of Honor serie dan ook een verschil tussen leven en dood zijn.

Dus gamers, dat er op de eerste dag al meteen een patch uitkomt is natuurlijk hartstikke klote, maar zie het zo: jouw geliefde Medal of Honor serie heeft nu een grotere kans op slagen. Want hoe erg ze zich ook proberen te differentiëren van de Call of Duty serie, de vergelijking zal altijd worden gemaakt en de kans dat Medal of Honor daar als mindere uit naar voren komt is aanwezig.

EA adviseert de eerste patch voor Medal of Honor: Warfighter

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch