Menu Premium

E3 trailer Battlefield 2042 veroorzaakt chaos op online servers Battlefield 4

Lars Leeftink 19/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Battlefield 2042 trailer die tijdens de E3 van dit jaar werd getoond is voor veel mensen blijkbaar een trigger geweest om de games weer te gaan spelen. Specifiek Battlefield 4. EA meldt op zijn eigen support site dat het aantal mensen dat de game speelt (of wil spelen) sinds de nieuwe Battlefield 2042 trailer enorm is toegenomen. Met als gevolg dat EA nu moet gaan ingrijpen. De server capaciteit gaat opgeschroefd worden.

Battlefield 4 server capaciteit aangepakt

Het is wat dat betreft ook wel veelzeggend dat mensen die fan zijn van de franchise toch eerder teruggrijpen naar Battlefield 4 dan naar de meest recente uitgaves: Battlefield 1 en Battlefield 5. Mensen zijn dus nu zo extreem aan de gang gegaan met Battlefield 4, volgens velen de beste Battlefield ooit, dat EA moet ingrijpen. Een verklaring zoeken is vrij eenvoudig. De game speelt zich af in de toekomst. Battlefield 2042 ook. Het is duidelijk dat Battlefield-spelers daar goed op gaan.

“Since the launch of the Battlefield 2042 trailer, many of you have jumped back into Battlefield 4 to already get a taste of the return to all-out-warfare. We’ve been monitoring your experience and noticed queue times in the US West region were far longer than in other regions. Good news, we’ve increased server capacity for this region – you can expect less waiting, and more playing”, aldus EA.

Battlefield 2042

Maakte met de trailer die tijdens de E3 persconferentie van Microsoft getoond werd blijkbaar veel indruk. De video werd op YouTube, van alle E3 trailers, het meest bekeken. Blijkbaar was het voor veel mensen dus ook een reden om weer aan de slag te gaan met de serie. De nieuwe Battlefield zal gereleased gaan worden op 22 oktober 2021. Dat zal gebeuren op PC, Xbox One en Xbox Series X/S, PlayStation 4 en PlayStation 5. Tot die tijd zullen vooral de servers van Battlefield 4 het dus nog flink te verduren krijgen.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch