Menu Premium

E3 2019: ‘Volgende Xbox consoles heten Xbox V en Xbox VX’

Reilly 10/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen nacht bevestigde Microsoft dan eindelijk de release date van de volgende generatie Xbox: Holiday 2020. De console zelf lieten ze niet daadwerkelijk zien en ook qua games viel het volgens sommigen tegen. Als we echter een leak op Reddit mogen geloven heeft dit een reden. 

Twee nieuwe Xbox consoles in November 

Tot nu wisten we alleen de project naam van de volgende console: Project Scarlett. De leak geeft ons echter de echte naam. Althans – namen.  Meervoud.

Als we de leak mogen geloven komt Microsoft met twee verschillende consoles: De Xbox V en de Xbox VX. Beide console zouden op 22 november, 2020 uit moeten komen. De Xbox V zal de “basis” versie moeten zijn. Deze zal 400 dollar moeten kosten bij release en zal moeten concurreren met de normale Playstation 5. Om kosten te besparen zal deze geen disk drive hebben. De Xbox VX wordt de sterkere console en heeft een 4k-compatible disk drive. Beide consoles hebben een 1TB harde schijf.  

Waar waren de games? 

Helaas kreeg de persconferentie van Microsoft afgelopen nacht wel wat kritiek. Hoewel ze veel games toonden, waren er maar weinig echt opvallende exclusives. Volgens deze leak heeft dit echter ook een reden: Om er zeker van te zijn dat ze een sterke line-up hebben voor de volgende generatie consoles zouden ze nog even wachten met teveel te teasen

Het blijft natuurlijk geen officieel nieuws. Neem het dus vooral nog even met een korreltje zout. Maar interessant is het zeker, gaan ze volgend jaar keihard met exclusives komen voor de nieuwe generatie aan Xbox console(s)?

Zit jij te wachten op deze nieuwe consoles? En welke exclusives zou je er het liefste op zien? Verwacht je volgend jaar Fable 4, Alan Wake 2 en allerlei nieuwe IP’s van de gigant uit Amerika? Laat het ons in de comments weten en stel daar ook al je vragen.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch